Nieuws

Quick’20 morele winnaar met 2-2 gelijkspel tegen SVZW

zondag 23 april 2023 - 1e selectie


Aan 800 toeschouwers werd een prachtige wedstrijd getoond door twee voetballende ploegen en was duidelijk te zien dat hier de nummers 1 en 2 tegen elkaar speelden.

 

SVZW bepaalde de eerste 10 minuten de wedstrijd en speelde sterker dan Quick’20. Een goal voor de bezoekers leek eraan te komen en de thuisclub kwam tot één sporadische aanval. De eerste goede aanval van Quick’20 leverde meteen de 1-0 voorsprong op. Tim Zwienenberg ging alleen op het doel af en werd onreglementair net buiten de zestien meterlijn ten val gebracht. Zijn tegenstander kreeg een gele kaart en afgemeten tegen de latere rode kaart voor de doelman van Quick’20 was rood hier ook de juiste straf geweest.

Ryan Snelders nam de toegekende vrije trap en schoot die in de verste benedenhoek knap binnen, 1-0. Even later volgde een snelle aanval van Quick’20 en ging het schot van Jip Kemna net naast. Quick’20 zat nu goed in de wedstrijd tot het in de 22e minuut achterin goed mis ging.

Na een verdachte buitenspelsituatie mocht SVZW toch doorspelen en haalde keeper Justin Juffer de op hem afkomende Frank Smit roekeloos onderuit en kon hij met direct rood het veld verlaten en werd Furkan Akova opgeofferd om tweede doelman Maarten Meijer in te kunnen zetten. De toegekende vrije trap werd door Robin de Jong raak geschoten, 1-1.

Met een veldspeler minder kwam Quick’20 onder zware druk te staan en al snel wist SVZW de man meer situatie uit te buiten en kon Frank Smidt uit een voorzet de bal vrij inkoppen 1-2. Quick’20 had het moeilijk en kwam bijna niet meer op de helft van de tegenstander. Gelukkig werd de rust gehaald bij de stand 1-2.

 

Vooral na rust speelde SVZW met veel lange ballen zonder dat dit effectief was. Quick20 wankelde toen niet echt en hoe langer een grotere achterstand uitbleef des te meer ging Quick’20 geloven in de gelijkmaker. In de 74e minuut werden nog drie spelers van Quick’20 gewisseld en stond er een levensgevaarlijke aanval met Yusuf, Frank en Peter.

Fris bloed deed het in dit geval goed zonder de vervangen aanvallers tekort  te doen. Het is een compliment voor trainer René Nijhuis dat hij zo aanvallend liet spelen. De thuisploeg herpakte zich knap. SVZW-doelman Julian Bakker kwam te ver uit zijn goal en invaller Peter Ilia zag dat direct en lobde fraai de 2-2 binnen net over de middenlijn in de 80e minuut. Een juweeltje!. In dezelfde minuut kwam Frank Smit zeer onbesuisd in op keeper Maarten Meijer en kon ook hij met rood naar de kleedkamer. Na die gelijkmaker kon het nog alle kanten op.

Beide teams kregen kansen op de winnende goal en Yusuf schoot de bal helaas voorlangs terwijl iedereen de bal al in het lege doel dacht te zien verdwijnen. Ook SVZW leek nog te scoren, ook dat ging niet door en zo bleef het 2-2 in een zeer onderhoudende en goede wedstrijd.

Trainer Hendriks van SVZW is zeer benieuwd hoe Quick’20 met de druk van koploper zal omgaan in de resterende duels. Nou Quick’20 voelt die druk al een groot deel van de competitie en toen bleek het daartegen ook bestand. Dus is er alle hoop op een goed slot van dit seizoen.

Quick’20 staat bovenaan met 45 punten, SVZW tweede met 44, WHC derde met 43 en asv Dronten vierde met 41 met nog vier competitierondes te gaan.

Quick’20 – SVZW 1-2 (2-2).
13. Ryan Snelders 1-0, 23. Robin de Jong 1-1, 28. Frank Smit 1-1, 80. Peter Ilia 2-2.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube