Nieuws

Loed Keizer tekent voor zelfde scenario als vorige week: ‘Ik zei: als we nu een penalty krijgen, schiet ik hem binnen’

vrijdag 21 april 2023 - 1e selectie


Loed Keizer (30) was afgelopen zaterdag de grote held van Quick’20. Diep in blessuretijd werd hij vanaf de bank het veld ingestuurd om een beslissende penalty te nemen tegen Hulzense Boys. Omdat hij zo koel bleef won Quick’20 en beginnen de Oldenzalers als koploper aan de topper tegen de nummer 2 SVZW van zaterdagmiddag. Aan de vooravond van thuisduel op sportpark Vondersweijde hadden we een app-gesprekje met Loed.

 

Nou Loed, vertel eens, jij zat dus nog op de bank toen Quick’20 de penalty kreeg bij een 1-1 stand?

‘Ja, dat klopt, en ik had me eerlijk gezegd al verzoend met een gelijk spel. Toevallig was er 5 minuten voor de gegeven penalty een hachelijk moment in het strafschopgebied van Hulzense Boys waar de scheidsrechter voor floot. Ik dacht persoonlijk dat wij toen al een penalty kregen, maar de scheidsrechter floot voor een eerdere overtreding van Lennart. Dus zodoende kwam het eigenlijk ter sprake. Ik zei op de bank tegen Jaap (Hoveling, de assistent-trainer): Als er nu nog een penalty wordt gegeven, schiet ik hem binnen. En als je mij niet wisselt doe ik het zelf wel. Niet wetende dat er in de absolute dying seconds alsnog werd gefloten voor een penalty in ons voordeel.’

 

En toen zei Jaap tegen René Nijhuis: Nou trainer, ik wist het wel?

‘Ja, toen er werd gefloten hoorde ik Jaap direct zeggen: ‘Loed erin!’ René leek nog 2 seconden te twijfelen, maar zei toen: laten we het maar doen. Ondertussen had ik mijn wedstrijdshirt alvast aangetrokken…’

 

Zonder warming-up rende je het veld vervolgens in?

‘Ja ik had ook niet warmgelopen tijdens de wedstrijd, dus kwam inderdaad ijskoud het veld in. Maar om een penalty diep in blessuretijd binnen te schieten bij een 1-1 stand, moet je ook ijskoud zijn. Dus ik zag dit vooral als een voordeel, haha.’

 

Als jij een penalty neemt, kies je dan voortijdig een hoek?

‘Daar kan ik helaas niets over zeggen, ik wil de keeper van SVZW niet wijzer maken dan hij mogelijk al is…’

 

Dat was wel een toestand voor, tijdens en na het nemen van de penalty of niet?

‘Nou, dat kun je wel zeggen, ja.  Voorafgaand aan de penalty kwam de keeper van Hulzense Boys al naar mij toe om mij te intimideren. ‘Moet je niet warm worden’, en mee van dit soort opmerkingen. En later toen ik de bal op de stip legde ook fysiek. Dus toen de bal in het net  lag was er een geweldige ontlading bij alle spelers en staf en zocht ik in alle euforie nog even contact met de keeper. Dat leidde nog even tot wat ongeregeldheden. Maar gelukkig floot de scheidsrechter daarna direct af. Dus later in de kleedkamer en op de terugreis in de bus hebben we deze overwinning wel even goed gevierd.’

 

Je begon tegen Hulzense Boys op de bank, hoe zit dat tegen SVZW?

‘Dat is nog onduidelijk. Uiteindelijk moet René Nijhuis die beslissing nemen, maar als hij graag afscheid wil nemen met het kampioenschap had ik het zelf wel geweten!’

 

En tot slot: wat verwacht je van de topper?

‘Ik verwacht een redelijk gelijkopgaande wedstrijd. Maar wij zijn thuis moeilijk te verslaan, dus hoop ik dat we morgen weer aan het langste eind trekken. Voor hetzelfde scenario als vorige week zou ik wel weer mijn krabbel zetten!’

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube