Nieuws

Quick’20 wint door penalty van Loed Keizer in minuut 90+12!

zondag 16 april 2023 - 1e selectie


De geschiedenis herhaalde zich gisteren in de ontmoeting tussen deze twee teams. Was het in Oldenzaal in de 90e minuut dat Peter Ilia de 2-2 de gelijkmaker scoorde door een penalty, gisteren was er voor Quick’20 zelfs een penalty nodig in de verre blessuretijd. Nu niet om gelijk te maken, maar om te winnen.

 

Loed Keizer kwam in het veld voor Lennart Jansink met maar één opdracht: de penalty binnenschieten. De wissel volgde op advies van assistent-trainer Jaap Hoveling. Loed nam de strafschop zeer koelbloedig en zo waren Jaap en hij de grote winnaars van deze middag. Maar zeker het hele team en alles eromheen verdiende een dikke pluim voor deze kostbare overwinning en ook de talrijke Oldenzaalse supporters vierden dit niet meer verwachte feestje uitbundig mee langs de lijn.

Zo heeft Quick’20 na slechts een week de koppositie alweer heroverd door te profiteren van de misstap en verlies van SVZW bij KHC met 2-0. Trainer van de KHC hartelijke dank daarvoor.

 

Quick’20 was wel de betere partij, maar had het moeilijk tegen Hulzense Boys dat veel de lange bal hanteerde. De Nummers 8 en 10 waren de beste spelers bij de thuisclub. Quick’20 was voetballend wel sterker, maar had moeite om dat scorend uit te drukken. Na wat gevaar van beide kanten opende Hulzense Boys-speler Casper van der Veen na een half uur de score. Hij schoot vanaf randje zestienmeter onhoudbaar raak in de verre hoek.

Quick’20 kreeg wel degelijk goede kansen in de eerste helft maar die werden niet benut. Ook had het geluk dat de thuisclub na de 1-0 niet een grote kans op de 2-0 benutte.

 

In de tweede helft kwam Quick’20 ijzersterk uit de startblokken en was invaller Frank Eulderink zijn directe tegenstander vaak te slim af. Later kreeg hij steeds meer met 2 opponenten te maken, dat schiep wel ruimte voor de andere voorhoedespelers.

De 1-1 hing in de lucht en die viel ook in de 59e minuut. Furkan Akova kwam weer geweldig mooi op aan de linkerkant en zijn voorzet was op maat voor Jesse Kip, 1-1. Jesse speelde een goede wedstrijd, de negentig minuten kon hij nog niet volmaken door zijn eerdere blessure. Thimo Herr uit de O19 toonde zich een goede vervanger.

 

Zowel Hulzense Boys als Quick’20 wilden meer en keeper Justin Juffer behoedde Quick’20 voor een achterstand, terwijl ook de doelman van Hulzense Boys safe stond te keepen. Ook Quick’20 had kansen, een gelijkspel leek de juiste uitslag te worden.

 

Er waren veel blessurebehandelingen aan beide kanten en zo was het terecht dat er veel extra tijd werd bijgeteld door de scheidsrechter. Quick’20 had misschien in de normale tijd al recht op een strafschop, in de 102e minuut werd een duidelijke handsbal van een verdediger van Hulzense Boys wel bestraft met een penalty.

Invaller Loed Keizer zorgde ervoor dat Quick’20 door het oog van de naald kroop en met een 1-2 winst huiswaarts keerde. Een mooie en kostbare overwinning en Quick’20 is zo weer koploper met één punt voorsprong op SVZW dat dus verloor. WHC staat derde met 2 punten achter Quick’20

 

Aanstaande zaterdag speelt Quick’20 thuis tegen SVZW om 15.00 uur, een echte topper tussen de nummers 1 en 2.

 

Hulzense Boys – Quick’20 1-2 (1-0).

23. Casper van der Veen 1-0, 59. Jesse Kip 1-1, 90+12 Loed Keizer 1-2 penalty.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube