Nieuws

Voorbeschouwing Hulzense Boys vs Quick’20

vrijdag 14 april 2023 - 1e selectie


Morgen Vorentscheidung?  Een mooi Duits woord: voorbeslissing.

In de thuiswedstrijd tegen Hulzense Boys op 19 november 2022 stond de 1e periodetitel voor Quick’20 op het spel die met de hakken over de sloot werd gehaald. Het was Peter Ilia die in de slotminuut de bevrijdende 2-2 maakte. Quick’20 werd eerste met 17 punten uit 8, evenveel als asv Dronten, maar met een beter doelsaldo.

 

Morgen speelt Quick’20 uit bij Hulzense Boys op sportpark Smidserve te Nijverdal om 14.30 uur. Dat wordt een cruciale wedstrijd, niet alleen voor nummer 2 Quick’20, maar ook voor nummer 9 Hulzense Boys. Quick’20 moet winnen om niet verder dan twee punten achterop te geraken op de huidige nummer één in de 1e klasse E SVZW uit Wierden, ervan uitgaande dat die ook winnen bij KHC.

Hulzense Boys moet winnen om niet op de plekken 10 en 11 terecht te komen, plaatsen waarmee je nacompetitie speelt om degradatie of handhaving. Op de eerste van de drie rechtstreekse degradatieplekken, nummer 12 SVI, staat het 7 punten voor en de voorsprong op de nummers 10 en 11 Achilles’12 en DOS Kampen is respectievelijk 1 en 2 punten.

 

Quick’20 is vorige week na de inhaalwedstrijd van SVZW gezakt van de eerste naar de tweede plek en staat nu op 41 punten, nummer 1 SVZW heeft er 43. Nummer drie WHC heeft er 39. Hulzense Boys heeft 26 punten en alle 14 teams in de 1e klasse E hebben 20 wedstrijden gespeeld.

De strijd bovenin en onderin is dus ongemeen spannend.

 

Daarbij komt dat ook de strijd om de 3e en laatste periodetitel is losgebrand. Hulzense Boys staat daarin 4e, met 7 punten uit 3. Quick’20 heeft er zes uit drie en opvallend is dat Quick’20 in de komende zes duels speelt tegen de huidige nummers 1 tot en met 4 van de 3e periode.

 

Wil Quick’20 kampioen worden en rechtstreeks promoveren dan moeten de laatste zes duels worden gewonnen inclusief de thuiswedstrijd op 22 april tegen nummer 1 SVZW.

Zowel Quick’20 als SVZW hebben een periodetitel, beide ploegen willen graag direct promoveren en het niet laten aankomen op een slopende nacompetitie voor promotie naar de 4e divisie zaterdag. Ook WHC heeft nog kansen op de titel met twee punten achter Quick’20 en vier op SVZW.

 

In feite valt er mogen een soort “”Vorentscheidung” ingeval Quick’20 niet de volle drie punten haalt en SVZW wel, mede vanwege het duel volgende week Quick20 – SVZW. Quick’20 zal ook morgen weer wat zekere basisspelers missen door hardnekkige blessures. Het is niet anders dit seizoen en als in het achterhoofd van de spelers voor de volle honderd procent de hoofdprijs staat aan het einde van dit seizoen dan is alles mogelijk. Veel succes jongens!!!

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube