Nieuws

Quick’20 blijft koploper met degelijke 4-0 zege tegen KHC

zondag 2 april 2023 - 1e selectie


Quick’20 speelde gisteren een volwassen partij voetbal. Het stond in alle linies goed en op twee kansen na voor KHC was het de hele wedstrijd de sterkste. Vorig jaar speelde Quick’20 uit nog met 0-0 gelijk en bleek dat het zich kon instellen op een fysieke en stugge tegenstander, die hiervoor nog maar drie keer verloor.

“Het ging makkelijker dan op voorhand gedacht”, zei Quick-trainer René Nijhuis. “Gelukkig dwongen we een vroege voorsprong af en daardoor werd het allemaal wel een stuk makkelijker. We benutten de ruimtes goed en kwamen er vaak gevaarlijk uit. We herstelden ons heel knap van de onnodige nederlaag van vorige week tegen Go Ahead Kampen.”

 

Op die vroege voorsprong moest Quick’20 wel wachten tot de 23e minuut. Daarvoor had Jip Kemna al een keer keihard voorlangs het doel geschoten. De thuisploeg voerde de druk op het doel van KHC vanaf het beginsignaal steeds meer op en een goal zat eraan te komen. Uit een corner in de 23e minuut van Peter Ilia kwam de bal in een scrimmage bij Cas Goorhuis Oude Sanderink die de assist leverde op Bart Huyts via wiens rug de bal over de lijnen ging, 1-0.

In de 30e minuut was doelman Maarten Meijer zeer attent. De vrije trap van KHC kreeg hij niet direct klemvast, in 2e instantie lukte dat wel. Het veldoverwicht van Quick’20 werd in de eerste helft niet in meer goals uitgedrukt, rust 1-0.

 

Quick’20 kwam in de tweede helft heel goed uit de startblokken. Peter Ilia gaf de bal diep op Lennart Jansink en hij lobte de bal schitterend over de uitkomende doelman 2-0. Nu ging het snel, want acht minuten later maakte Tim Zwienenberg de 3-0, na een slimme assist van Yusuf Koroma. Tim tikte de bal vlak binnen.

Quick’20 speelde de 2e helft een prima pot en in de 65e minuut maakte Lennart Jansink zijn tweede goal uit de tweede assist van Peter Ilia.

Zo was de uiteindelijke eindstand van 4-0 er al ruim voor het eindsignaal.

 

Bij Quick maakte Lennart Jansink dus twee goals. Hij kwam na een kwartier in de ploeg omdat Jip Kemna geblesseerd uitviel. In de warming-up haakte Quick-doelman Justin Juffer ook al af. Tweede doelman Maarten Meijer deed het prima. Opsteker was de rentree van Jesse Kip. De topscorer van vorig seizoen speelde een jaar niet door een zware knieblessure. Rene Nijhuis: “Jesse gaat ons zeker nog veel brengen in dit spannende slot van de competitie.”

 

Aanstaande zaterdag speelt Quick’20 in de kwartfinale van de beker om 14.30 uit tegen Veensche Boys uit Nijkerkerveen.

SVZW en WHC spelen dan allebei een inhaalwedstrijd.

Op 15 april gaat Quick’20 op bezoek bij Hulzense Boys dat de laatste vier duels niet verloor en op 22 april is de topper thuis tegen SVZW.

 

Quick’20 – KHC 4-0 (1-0).

23. Bart Huyts 1-0, 49. Lennart Jansink, 2-0, 57. Tim Zwienenberg 3-0, 65. Lennart Jansink 4-0.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube