Nieuws

Voorbeschouwing Quick’20 tegen KHC

vrijdag 31 maart 2023 - 1e selectie


Inmiddels is de 2e competitiehelft volop bezig en speelt Quick’20 al weer voor de zesde keer tegen een ploeg uit Kampen. Tegen DOS K werd uit met 4-3 verloren en thuis twee weken geleden ruim gewonnen met 7-0. Afgelopen week werd uit verloren bij Go Ahead K. met 3-1 waarvan vorig jaar thuis nog met 10-1 werd gewonnen.

Komende zaterdag is KHC de tegenstander waartegen uit op 12 november 2022 zeer moeizaam werd gelijk gespeeld met 0-0. De competitie blijft in tegenstelling tot andere seizoenen tot aan het eind spannend vanwege de verdere doorvoering van de voetbalpiramide door de KNVB. Dat betekent dat alleen de nummer 1 in de eindstand rechtstreeks promoveert naar de 4e divisie en dat de periodekampioenen van alle zes 1e klassen met 4 herkansers uit de 4e divisie via de nacompetitie uitmaken wie er ook in de 4e divisie blijft of komt. Ingewikkeld, maar uiteindelijk blijven er dan 2 van de 22 over voor de 4e divisie, de rest speelt volgend seizoen 1e klasse.

 

Onderaan degraderen de nummers 12,13 en 14 uit alle 1e klassen direct en krijgen de nummers 10 en 11 via de nacompetitie een herkansing met  de periodekampioenen uit de 2e klasse.

 

In de 1e klasse E betekent dit dat KHC dat nu op de 6e plek staat met 30 punten uit 9 vooral naar  onderen moet kijken, omdat het “slechts” 6 punten voorstaat op 3 teams met 24 punten. Nummer 10 DOS K heeft er 24. De nummers 11 en 12 hebben er 20 en 19 en de laatste twee 13 en 6.

 

Quick’20 staat bovenaan met 38 punten uit 19 van totaal 26 wedstrijden. Thuis werden er 22 punten behaald met 7x winst, 1x gelijk en 1x verlies. Uit 16 punten, met 5x winst, 1x gelijk en 4x verlies. Voor Quick’20 betekent het dat het er in alle resterende 7 wedstrijden nog ergens om gaat voor de tegenstander en zeker voor Quick’20 zelf.

Een voordeel kan zijn dat er inclusief morgen nog viermaal thuis en driemaal uit wordt gespeeld en ook dat de 1e periodetitel al binnen is. Beter is het direct te promoveren als nummer van de 1e klasse.

Selectie ga er voluit voor, geloof in het maximale, want de komende wedstrijden bieden een unieke kans om met vorig seizoen al in 2 seizoenen door te stomen naar de 4e divisie, de vroegere hoofdklasse.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube