Quick’20 scoort veel te weinig en verliest onnodig van Go Ahead Kampen

zondag 26 maart 2023 - 1e selectie

De ene week deelt Quick’20 een ongenadig pak slaag uit aan DOS Kampen en een week later was een ruime overwinning bij Go Ahead Kampen mogelijk geweest.

Vorige week was het na 35 minuten 5-0, met de rust 6-0 en was de eindstand 7-0. Gisteren was het na 12 minuten 0-1, werd het in de 45+2e minuut 1-1 en was de eindstand 3-1 in het voordeel van de thuisclub. Het grote verschil was dat gisteren teveel kansen honderd procent kansen niet werden benut door Quick’20.

De eerste helft werd behoorlijk bepaald door de zeer harde wind en al was het  Quick’20 dat de toss won, er werd onvoldoende van geprofiteerd. In de tweede helft was de wind grotendeels gaan liggen en toch was het de thuisploeg die uiteindelijk aan het langste eind trok.

De eerste kans was al in de eerste minuut voor Go A. K. Alleen voor de prima keepende Justin Juffer ging de bal via de paal naast het doel. Even later had ook Tim Zwienenberg in een soortgelijke situatie de kans op een goal, ook dat ging mis.

In de 12e minuut kwam Quick’20 op voorsprong door een droog schot van Tim met zijn linkervoet onderin de rechterhoek, 0-1.

Quick’20 kreeg veel corners en daarbij koos het vanwege de harde wind voor de korte variant. De uitstekende doelman van Go. A.K tikte de bal steeds over het doel bij die hoekschoppen via meerdere spelers. Quick’20 had de eerste helft een groot veldoverwicht met vele goede kansen op een grotere voorsprong. Zowel Peter Ilia als Tim Zwienenberg misten die en het ontbrak ook aan het nodige geluk.

In plaats van met een ruime voorsprong van de thee te genieten was het Go. A.K. dat in blessuretijd de gelijkmaker scoorde. Keeper Justin redde in 1e instantie met een katachtige reactie, in de rebound was ook hij kansloos, 1-1.

In de tweede helft begon Go A.K. heel opportunistisch, het was Tim die al snel  de 1-2 had moeten maken. Alleen op de doelman af schoot hij naast. Het is jammer te moeten constateren dat zowel Tim als Peter de laatste tijd moeilijk tot scoren komen. Gisteren waren er voor beiden voldoende mogelijkheden om hun zelfvertrouwen een positieve injectie te geven.

Quick’20 bleef ook in de tweede helft doorgaan met kansen missen en de bal wou ook niet in het doel. Een kopbal van Jip Kemna ging in de 74e minuut voorlangs het doel.

In de 76e minuut en 87e minuut waren grote verdedigingsfouten er schuld aan dat Go Ahead Kampen eerst op voorsprong kwam, 2-1 en met de 3-1 Quick’20 de genadeklap gaf.

Een wedstrijd om gauw te vergeten, zeker niet. Waarom wordt er in thuiswedstrijden tweemaal tegen clubs uit Kampen lustig op los gescoord en wordt er uit van verloren. Aanstaande zaterdag komt KHC uit Kampen naar Oldenzaal en al werd er uit moeizaam gelijk gespeeld, thuis gaat het tot nu goed tegen Kampense clubs. Daaruit moet kracht worden geput al zal KHC niet het voorbeeld van zijn plaatsgenoten willen volgen en zich gemakkelijk naar de slachtbank laten leiden in Oldenzaal.

Quick’20 speelt noodgedwongen haar wedstrijden in wisselende opstellingen. Zelfs met dat gegeven worden er veel kansen gecreëerd, alleen laat de afwerking de ploeg in de steek. Wat zou het zelfvertrouwen geweldig kunnen worden opgepoetst door het geregeld goede voetbal ook met meer goals te belonen.

Go Ahead Kampen – Quick’20 3-1 (1-1).

12. Tim Zwienenberg 0-1, 45+2. Luuc Knul 1-1, 77. Jarni Koorman 2-1, 87. Kelvin Groothand 3-1.