Nieuws

Quick’20 wint na wervelende show met 7-0 van Dos Kampen

zondag 19 maart 2023 - 1e selectie


Quick deelde een ongenadig pak slaag uit aan middenmoter DOS Kampen. Na twintig minuten stond het al 3-0 en bij rust 6-0. „Een geweldige eerste helft, één van de betere die ik hier als trainer heb gezien”, zei Quick-coach René Nijhuis. „Het liep de laatste maanden niet altijd lekker, vooral qua positiespel, maar het draaide nu als de brandweer. De drive was er vanaf minuut één. Het was overtuigend en erg leuk om naar te kijken.” Quick blijft eerste, met een duel meer gespeeld dan achtervolgers WHC en SVZW.

 

Jip Kemna opende het doelpuntenfestival voor Quick’20 in de zesde minuut. Zijn uithaal belandde snoeihard op de deklat en in de rebound schoot hij de terugkomende bal beheerst binnen, 1-0. Even later haalt de uitstekend voetballende Frank Eulderink over rechts de achterlijn. Zijn voorzet werd bij de eerste paal tegen de touwen geschoten door Furkan Akova. In de 21e minuut wordt Jip onderuit gehaald net binnen de zestienmeterlijn en scheidsrechter Van Zuijlen fluit voor een penalty die door Loed Keizer onberispelijk in de linker benedenhoek wordt geschoten, terwijl hij de keeper de verkeerde kant opstuurt.

Na een prachtige passeeractie van weer Frank Eulderink komt de bal bij Yusuf Koroma die met een super goal de 4-0 maakt door de bal keihard bovenin de kruising te schieten. Even later wordt Yusuf  Koroma onreglementair tegen de grond gewerkt. Opnieuw een penalty. En weer scoort Loed Keizer exact op dezelfde wijze als bij de eerste strafschop, 5-0.

In de 39e minuut de enige mooie DOS aanval van deze middag. Nog voordat de theepauze aanbreekt brengt Jip Kemna, na uitstekend voorbereidend werk van Yusuf Koroma de ruststand op 6-0.

Na de rust doet Quick ’20 het iets rustiger aan en krijgt DOS K wat kleine kansen. Een schot van invaller Tim Zwienenberg in de verre hoek wordt met een knappe duik van keeper Justin uit zijn doel gebokst. Niet veel later gaat het nog eenmaal goed mis in de verdediging van DOS K. Frank Eulderink wil graag een doelpunt maken en dat verdiende hij ook wel. In plaats van een medespeler te laten scoren neemt hijzelf het initiatief en scoort al slalommend prachtig de 7-0.

 

Een klinkende overwinning dus voor Quick’20 en volgende week uit naar Go Ahead Kampen dat zich vast wil revancheren voor de 10-1 nederlaag op Vondersweijde en ook in de beker thuis verloor na penalty’s.

 

Quick’20 – DOS Kampen 7-0 (6-0).
6. Jip Kemna 1-0, 14. Furkan Akova 2-0, 21. Loed Keizer 3-0 (pen.),31. Yusuf Koroma 4-0, 34. Loed Keizer 5-0 (pen.), 43. Jip Kemna 6-0, 73. Frank Eulderink 7-0.

 

Met dank aan TC/Tubantia en wedstrijdverslag van DOS Kampen.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube