Nieuws

Voorbeschouwing Quick’20 – DOS Kampen

vrijdag 17 maart 2023 - 1e selectie


Bij DOS Kampen leed Quick’20 op 29 oktober 2022 de eerste nederlaag van dit seizoen na vijf achtereenvolgende overwinningen. Bij een 4-3 stand voor DOS K  had Quick’20 in de laatste minuut een goede kans op de gelijkmaker maar de toegekende penalty werd gemist. Eén van de vier nederlagen leed Quick ’20 dus in Kampen. Verder werd er uit verloren van SVZW en Achilles’12.

 

In het programmaboekje van Black and White voor morgen staat dat Quick’20 thuis het al drie jaar bestaande record wil vasthouden door ongeslagen te blijven. Dit is onjuist want twee weken geleden was het WHC dat het record verbrak door Quick’20 met 1-2 te verslaan.

 

Tegen de drie ploegen uit Kampen: DOS K, Go Ahead K en KHC haalde Quick’20 vier punten en met morgenmiddag zijn deze ploegen de komende tegenstanders in de 2e competitiehelft.

 

Door Oefening Sterk Kampen is opgericht op 21 december 1926.

De bekendste speler uit het verleden is ongetwijfeld Jaap Stam.

Op de erelijst staan titels als landskampioen zaterdagamateurs in 1981 en 1988 en als algeheel landskampioen amateurvoetbal in 1988.

 

DOS K staat op de achtste plek met 21 punten uit 16.

Tegen de ploegen in het rechter rijtje liet de ploeg veel punten liggen. Laatst nog, tegen SVI (0-1). Hierdoor lukt het maar niet om echt afstand te nemen van de gevarenzone. Winnen zou wel weer eens lekker zijn staat ook op de website van DOS K, al is het alleen maar vanwege het feit dat in deze speelronde met Achilles ’12 – Hulzense Boys en DZOH – SV Epe vier concurrenten tegen elkaar spelen.

DOS K zal ook zeker moed putten uit het feit dat het Quick’20 de eerste nederlaag toebracht.

 

Daarom wordt het voor Quick’20 ook tegen DOS K geen gemakkelijke wedstrijd en die zijn er ook niet in de 1e klasse E. Staan de 14 ploegen qua puntentotaal soms ver uit elkaar, in de wedstrijden zelf is dat verschil in punten niet altijd meteen zichtbaar.

Na de knappe ontsnappingsactie van Quick’20 in Dronten, waar in blessuretijd een 1-0 achterstand werd omgebogen in een 1-2 voorsprong met de bijbehorende 3 punten staat Quick’20 weer bovenaan met 35 punten uit 17. De nummers 2 en 3 WHC en SVZW hebben 34 en 33 punten, maar dan uit 16.

Als hetzelfde fanatisme en dezelfde wilskracht wordt getoond als in de slotfase in Dronten dan zit het wel goed tussen de “koppies”.

 

Supporters steun de hoofdmacht van Quick’20 luid en duidelijk want uw steun is een extra stimulans voor een goede prestatie op de groene mat en kan de doorslag geven voor winst.

 

Afgelopen woensdag plaatste Quick’20 zich voor de kwartfinales van de KNVB beker door Sc Overwetering in Olst met 0-1 te verslaan door een doelpunt van Cas Goorhuis Oude Sanderink.

In de kwartfinale speelt Quick’20 uit tegen Veensche Boys (Nijkerkerveen) op zaterdag 8 april om 14.30 uur.

 

 

 

 

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube