Nieuws

Ajax JO12 vs Quick’20 JO13-1JM: verslag van de fotograaf

vrijdag 17 maart 2023 - Algemeen


Als u hoopt op een mooi technisch verslag van de wedstrijd: helaas. Ik ben fotograaf en van voetbal heb ik weinig verstand. Maar ik kan wel beschrijven wat ik zag. Bij deze.

 

Op woensdag 15 maart 2023 stond een bus van Brookhuis klaar bij Vondersweijde: Quick’20 JO13-1JM ging naar Amsterdam voor een vriendschappelijke wedstrijd tegen Ajax JO12 op het trainingscomplex “De Toekomst”. Ouders, grootouders en andere belangstellenden waren mede uitgenodigd. Jesper Vis, de vaste videograaf van Quick’20 was ook van de partij. Het gebeurt niet iedere week dat je gaat voetballen in Amsterdam en door een film en foto’s kan e.e.a. voor nu en later worden vastgelegd. Voorzien van de nodige proviand vertrok de bus om 14.35 uur. Het team zat achterin en de sfeer daar was vrolijk, zelfs een beetje uitgelaten. Halverwege werd even gestopt om de benen te strekken en vanaf dat moment werd het rumoer steeds minder. Het besef dat Ajax op hen wachtte daalde in. Bij het inspelen op veld 11 zag ik alleen nog maar strakke koppies. Je komt om te winnen maar wat als je toch weggespeeld wordt? De spanning was zichtbaar en voelbaar.

 

De aftrap was om 17.50 uur en de spelers van Ajax lieten meteen zien dat ze individueel technisch zeer begaafd zijn. De bal ging snel rond, veel positiewisselingen, veel druk naar voren, veel mensen voor de bal. Voor mijn gevoel leek het een beetje op de speelwijze van het eredivisie elftal van Ajax. Hoe moet je daarmee omgaan? Nou, gewoon zoals Quick’20 dat heeft gedaan. Eerst even een korte (en waarschijnlijk geheel overbodige) uitleg: het eigene van een teamsport is dat er sprake is van een team. Als er 11 goede spelers op het veld staan is het nog geen team, dat ben je pas als sprake is van het woord ‘samen’. En dat is absoluut het geval bij Quick’20. Zo te zien is het woord ‘samen’ daar een veelgebruikt werkwoord. Een team vol van samenwerking, onderling vertrouwen en bereidheid om elkaar te helpen en de gaten dicht te lopen. En vooral doorgaan en niet opgeven.

 

Ik zag bij Quick een solide verdediging met een prima keeper, een controlerend middenveld en een snelle en gevaarlijke aanval. Zoals gezegd zette Ajax veel druk maar Quick’20 zette de schouders er onder en je zag het gebeuren. Er ontstond een onverbiddelijkheid: Die. Komen. Er. Niet. Door! En zo geschiedde. Het was hard werken, buffelen, uitdelen en incasseren. En dan nog eens en dan nog eens. Quick’20 won met 3-1. Het derde doelpunt ontstond uit een dood spelmoment. Een mooi aangesneden corner, de aanvaller stond precies op de goede plek en knik! Goal. Hoe simpel kan het zijn? Samenvattend: hard gewerkt, goed gespeeld, terecht gewonnen.

 

Over een kleine 2 weken speelt dit team uit in Rotterdam tegen Feyenoord. Ik hoop dat ze daar ook tegen hun verlies kunnen….

 

Bert Verschoor

Klik hier voor het fotoverslag

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube