Nieuws

Quick’20 herovert koppositie bij asv Dronten na knotsgekke blessuretijd

zondag 12 maart 2023 - 1e selectie


Na 90 minuten leidde de thuisclub nog met 1-0, maar in de extra tijd wist Quick’20 de wedstrijd compleet om te draaien en in haar voordeel te beslissen met 1-2.

 

Ook in Dronten was er sneeuw gevallen en het kunstgras werd daarvan bevrijd door de voorzitter van de club met 11 vrijwilligers met 12 grote sneeuwschuivers en daardoor was het veld goed bespeelbaar. De wedstrijd werd aangekondigd als een echte topper tussen de nummers drie en vier.

In de eerste helft waren er weinig kansen voor beide teams en het grootste deel van de eerste helft speelde zich wel af op de helft van Dronten zonder dat er grote kansen waren voor Quick’20. In de beginfase werd een strakke voorzet van Tim Zwienenberg niet afgerond omdat de andere aanvallers niet tijdig aansloten.

Al na 24 minuten moest Yannick Heskamp na een stevige charge het veld geblesseerd verlaten, hij werd prima vervangen door Wout Droste.

In de 40e minuut had ASVD een goede kans op de 1-0, het schot werd uitstekend door doelman Justin Juffer tot corner gestompt.

 

In de tweede helft kwamen bij Quick’20 Lennart Jansink en Yusuf Koroma in het veld voor Frank Eulderink en Furkan Akova.
ASVD was van de 46e tot 75e minuut de dominerende ploeg en Quick’20 had het moeilijk. Een doelpunt kon niet uitblijven en in de 70e minuut maakte aanvoerder Yordi Schols van ASVD slim de 1-0 door zich knap voor een verdediger van Quick’20 te wringen.

In de 72e en 75e minuut waren er 2 wissels bij Quick’20 en na Yannick Heskamp verliet ook Tim Zwienenberg met een blessure het veld. Hij werd vervangen door Willem Huitink en Cas Goorhuis Oude Sanderink werd vervangen door Willem Huitink.

 

Het leek er niet op dat Quick’20 nog terug zou kunnen komen, want de 2-0 hing in de lucht. Gelukkig kwam tijdig het besef dat er vol op de aanval moest worden gespeeld om minimaal één punt mee naar huis te nemen. In de 83e minuut speelde Jip Kemna zich mooi vrij maar zijn schot werd goed gekeerd door de doelman. Na 90 minuten stond er 1-0 op het scorebord en geloofde niemand nog in een wonder.

 

Dat geschiedde toch! Een prachtige dieptepass van Gijs Olde Scholtenhuis werd schitterend binnengeschoven door de diepgaande Lennart Jansink in de 92e minuut, 1-1. Vlak na die 1-1 werd ASVD verdediger Kelson Raven met zijn tweede gele kaart uit het veld gestuurd. Kijk naar de tv beelden en je ziet dat Jip Kemna zijn best doet snel de bal te krijgen na de rode kaart voor ASVD. Quick’20 geloofde in een wonder en sloeg in de 95e minuut opnieuw toe via Lennart Jansink na wederom een dieptepass van Gijs, 1-2.

 

Werd er vorige week thuis onverdiend verloren van WHC gisteren werd er onverdiend gewonnen bij ASVD. Per saldo konden er 3 punten worden bijgeteld en omdat de duels van de nummers 1 en 2 WHC en SVZW werden afgelast is Quick’20 zeker voor één week weer koploper.

 

A.s. woensdag speelt Quick’20 uit om 20.00 tegen Sc. Overwetering (3e Kl. ZO) uit Olst in de 1/8e finale van de KNVB-beker.

 

A.s. zaterdag volgt dan de thuiswedstrijd in de competitie tegen Dos Kampen om 15.00. Matchwinner van gisteren Lennart Jansink is dan op skivakantie, tenzij hij zijn plannen bijstelt en zorgt dat hij zaterdag kan meespelen, ook al is het maar één helft, hij is het scoren niet verleerd bewees hij gisteren en kan dat dan mooi vervolgen tegen Dos K.

 

Jan G.O.S. nog bedankt voor de klasse hapjes die prima smaakten en er samen met de drankjes voor zorgden dat er zeer prettig werd teruggereisd naar sportpark Vondersweijde.

 

asv Dronten – Quick’20 1-2 (0-0).
70. Yordi Schols 1-0, 90+2. Lennart Jansink 1-1, 90+5. Lennart Jansink 1-2.

 

Voor TV beelden en verslag zie website omroep Flevoland ! Klik hier

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube