Nieuws

Quick’20 moet koppositie afstaan aan WHC na zinderend duel

zondag 5 maart 2023 - 1e selectie


Quick’20 speelde gisteren een prima pot voetbal tegen WHC. Na afloop was de stemming in het Oldenzaalse kamp niet goed, omdat er gewoon meer in had gezeten, minimaal één punt en drie punten waren ook binnen bereik. Door de nederlaag bezet WHC nu de eerste plaats met 34 punten en ook SVZW heeft Quick’20 ingehaald met 33, Quick’20 staat op 32 en de komende tegenstander asv Dronten heeft 31 punten.

 

De wedstrijd werd in een hoog tempo gespeeld en afwissend hadden beide ploegen de meerderheid in een deel van de partij. WHC kwam wel heel sterk uit de startblokken door al na vier minuten te scoren door handig gebruik te maken van een misverstand in de defensie van de thuisclub, Stef van Oene scoorde de 0-1. Twee minuten later was het al gelijk na een magistrale actie van Jip Kemna, die zichzelf vrij kapte en de bal loepzuiver in de linkermiddenhoek schoot, 1-1.

Met Jip is ook meteen The Man of The Match genoemd. Hij liep zich de longen uit het lijf en speelde uitstekend en had de pech dat zijn acties net niet lukten of dat zijn medespelers geen raad wisten met de door hem geboden kansen.

 

De wedstrijd ging mooi op en neer en net toen het leek dat Quick’20 nog voor rust op voorsprong zou komen sloeg het noodlot toe. Een terugspeelbal van Loed Keizer werd door de doelman gemist en zo rolde de bal traag over de doellijn 1-2, wat ook de ruststand werd.

 

Direct na rust werd Frank Eulderink onderuit gehaald en terwijl iedereen rood verwachtte, werd het geel. De keeper van Quick’20 herstelde zich prima in de tweede helft door zeker tweemaal zekere treffers te voorkomen. Quick’20 had meerdere kansen in de tweede helft en een doelpunt kon eigenlijk niet uitblijven, het gebeurde wel en WHC bleef zeer gevaarlijk bij hun razendsnel uitgevoerde tegenaanvallen.

Invaller Yusuf Koroma werd vlak voor tijd onderuit gehaald en de zeker lijkende strafschop werd helaas niet gegeven. Daarna had een speler van Quick’20 geluk dat die ook niet direct rood kreeg.

 

Een mooie wedstrijd tussen twee voetballende ploegen en voor Quick’20 is er geen enkele reden in paniek te komen, want als deze strijdlust en het vertoonde spel ook de komende 10 wedstrijden op de mat wordt gelegd dan geeft dat het volste vertrouwen.

 

Quick’20 – WHC 1-2 (1-2).
4 Stef van Oene 0-1, 6. Jip Kemna 1-1, 44. Loed Keizer (e.d).

Klik hier voor de foto’s

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube