Nieuws

Quick’20 opnieuw koploper na winst thuis tegen SVI

zondag 5 februari 2023 - 1e selectie


Quick’20 heeft door de 2-0 winst op SVI en de verrassende nederlaag van WHC thuis tegen Noordscheschut de koppositie heroverd in deze prachtige competitie in de 1e klasse E.

Het elftal is al behoorlijk gehavend door veel langdurige blessures, keeper Chiel ter Braak raakte ook nog geblesseerd in de warming up, waardoor Maarten Meijer zijn positie innam tussen de palen. Hij deed dat op een klein foutje in de eerste helft na prima door in de tweede helft bij zeker twee doelrijpe kansen van SVI doortastend op te treden.

Het eerste half uur was van beide kanten rommelig met Quick’20 als spelbepalende ploeg. In de 23e minuut ging een vlammend schot van Jip Kemna onbereikbaar net naast het doel van de prima meevoetballende doelman Alex Grafhorst van SVI.
Even later liep een scrimmage voor het doel van de thuisclub gelukkig goed af en weer kort daarna schoot Tim Zwienenberg na een mooi opgezette aanval de bal voorlangs het vijandelijke doel.

Echte goede kansen waren er weinig aan weerszijden, toch ging Quick’20 de rust in met een 2-0 voorsprong terwijl iedereen zich al had verzoend met 0-0 na 45 minuten speeltijd. Uit het niets scoorde Bart Huyts met een fraaie kopbal de 1-0 in de 43e minuut uit een voorzet van Jip Kemna en twee minuten later maakte Willem Huitink met een magnifieke hakbal de 2-0 na een assist van Furkan Akova.

In de tweede helft probeerde Quick’20 wel het heft in handen te nemen en dat lukte wel in het begin, daarna werd SVI steeds gevaarlijker en creëerde het meerdere doelrijpe mogelijkheden. De afwerking schoot echter duidelijk tekort. Het zag er eerder naar uit dat SVI ging scoren dan Quick’20. Maarten Meijer voorkwam met enkele fraaie reddingen dat SVI kon scoren.

De wedstrijd eindigde zoals die de 2e helft begon met 2-0 en zo won Quick’20 opnieuw thuis. En het kan niet vaak genoeg worden gezegd, het is al ruim drie jaren ongeslagen op eigen terrein in competitiewedstrijden.

Trainer René Nijhuis in de regionale krant: “Het is knap dat we goed blijven presteren op dit erbarmelijk slechte veld van ons en met zo’n gehavende ploeg.”
“Gehavende ploeg” zal ook nog geruime tijd zo blijven dit seizoen. En wat het slechte veld betreft zal het bij andere amateurvoetbalclubs vast niet veel beter zijn begin februari en er kan nog steeds op worden gespeeld ondanks de vele regenbuien die de kwaliteit aantasten van elke grasmat van natuurgras.

Zo heeft Quick’20 na vijf achtereenvolgende competitiewedstrijden de eerste plek overgenomen van WHC dat na 8 overwinningen gisteren thuis verloor van Noordscheschut. Aanstaande zaterdag speelt Quick’20 in Hengelo tegen Achilles’12. Met Carnaval is het vrij en 25 februari speelt het in de 4e ronde van de KNVB beker uit tegen Go Ahead Kampen. De eerstvolgende thuiswedstrijd is 4 maart tegen de huidige nummer 2 WHC.

Quick’20 heeft nu 32 punten, WHC 30 en SVZW is opgeklommen na plaats 3 met 27 punten.

Quick’20 – SVI 2-0 (2-0).
43. Bart Huyts 1-0, 45. Willem Huitink 2-0.

 

Klik hier voor de foto’s

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube