Nieuws

Verzwakt Quick’20 Za2 verspeelt punten tegen Berghuizen 2: 2-2

zaterdag 4 februari 2023 - ZA2


Zaterdag (4-2) trad het team van coaches Demir en Lupker aan tegen Berghuizen 2, dat geleid wordt door een oude bekende, Peter Nuchelmans. Het team van Quick ’20 kon echter niet in zijn sterkste opstelling aantreden vanwege tal van blessures (Cas Koopman, Niek Nijhuis, Nermin Čolo) en afwezigen vanwege vakantie (Willem Kienhuis, Amanuel Inan, Ches Geypens, Harmen Snippe) en had daardoor slechts één reservespeler op de bank zitten (Ties Loohuis).

Bovendien had de geslepen coach van de tegenstander een fraai catenaccio- concept uitgestippeld, omdat hij vreesde anders tegen een forse nederlaag aan te lopen. De wedstrijd begon evenwel als vanouds, namelijk een Quick ’20 Za 2 dat het initiatief zocht, maar slecht in zijn spel kwam door het ontbreken van de vaste middenvelders, terwijl de opponent loerde op de counter, waarbij zij geholpen werden door hun vaste aanspeelpunt, de boomlange Ruben Kortink.

Zo kregen de bezoekers kansjes, ja zij kwamen zelfs geheel overwacht op een 0-1 voorsprong, toen Ruben Kortink in de twaalfde minuut besloot om het doel van Thomas Notenboom van grote afstand onder vuur te nemen (een zondagschot op zaterdagmiddag!) Nu kon de ploeg van Nuchelmans helemaal het favoriete spelletje spelen en de tegenstander laten komen en zelf loeren op uitvalmogelijkheden. De thuisploeg kende nog verdere tegenslag, toen Engin Demir moest worden gewisseld vanwege een blessure en worden vervangen door de enige reservespeler die op de bank zat, Ties Loohuis.

Aanvallend liep het voor geen meter en de thuisploeg had ook nog eens pech, toen Rick Groenewold in de slotminuut van de eerste helft slechts de paal raakte. Met de 0-1 stand gingen beide ploegen rusten. In de tweede helft hetzelfde beeld, rommelig spel van de thuisploeg en pogingen tot gevaarlijke uitvallen van de bezoekers. In de elfde minuut ontsnapten twee aanvallers van de bezoekers aan de aandacht van de verdediging van de thuisploeg, waardoor zij gemakkelijk doelman Thomas Notenboom konden uitspelen en Niels Koning de 0-2 op het scorebord kon zetten.

De thuisploeg rechtte vervolgens de rug en trok ten aanval om iets aan de achterstand te doen, aanvankelijk zonder succes. Nadat de bezoekers vervolgens op groteske wijze de fraaiste kansen hadden gemist, mede door goed keeperswerk van Thomas Notenboom, keerden de kansen, toen de thuisploeg in de 81ste minuut een penalty kreeg toegekend na een onnodige overtreding op Tim Kempers.

Kempers zelf verzilverde de pingel onberispelijk: 1-2. Nu zette de thuisploeg nog eens alles op alles om tenminste een nederlaag te voorkomen. De ploeg moest dat de resterende minuten doen zonder Rick Groenewold die na een ongelukkige tackle het veld moest verlaten en niet meer vervangen kon worden. De bezoekers kwamen nu niet meer uit hun verdediging en konden niet verhinderen dat de gelijkmaker op het bord kwam.

Aanvoerder Mats Winkelhuis had vandaag ook een zondagschot in huis en schoot in de extra tijd de gelijkmaker achter doelman Edwin Bergink. Al met al een terechte uitslag van een niet al te hoogstaande partij. Benieuwd of beide ploegen volgende week (Quick ’20 Za2 uit tegen Rigtersbleek 2, Berghuizen 2 thuis tegen ON 2) beter voor de dag kunnen komen.

Scoreverloop: 
12′ 0-1 Ruben Kortink, 56′ 0-2 Niels Koning, 81′ Tim Kempers 1-2 (strafschop) 90+1′ 2-2 Mats Winkelhuis

Opstellingen:

Quick ’20 Za2: T. Notenboom, E. Demir (T. Loohuis), L. Ketelaar, S. Boerrigter, R. Groenewold, T. Kempers, J. Mulder, K. Benneker, M. Winkelhuis ©, K. van Coeverden, K. Kosters.

Berghuizen 2: E. Bergink, J. Bruins, J. Teggeler, M. Schut, D. olde Rikkert, N. Koning, R. Kortink, R. Siegersma ©, M. Wolbers, B. Letteboer, R. Siers (D. Turan, T. Segerink, M. Wienk, E. Ocakci).

Klik hier voor de foto’s

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube