Nieuws

Jip Kemna goud waard voor winnend Quick’20

zondag 29 januari 2023 - 1e selectie


Jip Kemna was zaterdagmiddag in en tegen Noordscheschut de grote man. Met twee sublieme doelpunten loodste hij de hoofdmacht van Quick’20 langs de middenmoter uit Drenthe: 1-2.

In de rust van de wedstrijd ging het eigenlijk maar over één ding: was het nu de eerste of de tweede treffer van Jip Kemna die het meest tot de verbeelding sprak. Qua schoonheid vochten de twee fraaie doelpunten om voorrang. In de tiende minuut kapte hij een speler van VV Noordscheschut op geheel eigen wijze uit en kegelde hij de bal van grote afstand met zijn rechterbeen onhoudbaar achter de verbouwereerde doelman Roy Boertien. De tweede treffer van Kemna deed weinig voor de eerste onder. Drie minuten voor de rust kapte hij ook nu een opponent van de blauwwitten uit om vervolgens verwoestend uit te halen, deze keer met links.

Overigens was het de thuisclub die de score opende. Dat gebeurde al in de achtste minuut en ook deze treffer werd gemaakt door Quick’20. Het was Bart Huijts die de bal ongelukkig als laatste raakte voordat hij de eigen doellijn passeerde. De 1-0 schudde Quick’20 en met name Jip Kemna wakker. Hij was bij vlagen ongrijpbaar voor de ploeg die de avond ervoor nog met de gehele selectie het huwelijk van een bestuurslid van de club had gevierd. En zelfs een ‘bitter lemon met jenever’ werd niet overgeslagen. ‘Een straaljager noemen we dat hier, zal mij benieuwen of de spelers vandaag op het veld ook als een straaljager gaan’, zei een vrijwilliger van de club met humor in het clubgebouw waar geen bier getapt wordt, maar wel ouderwetse Grolsch-beugels worden verkocht. Ook de gehaktballen waren van hoge kwaliteit, zo concludeerde de altijd kritische Quick-jury.

Om terug te komen op die straaljagers; de spelers van Noordscheschut stonden hun mannetje. Vooral in de tweede helft kwam de thuisclub steeds beter in de wedstrijd en speelde het met de messen in de schoenen. Hoewel Quick’20 het duel al eerder had kunnen beslissen, bleef het tot in de blessuretijd gevaarlijk voor het doel van Chiel ter Braak. Vanaf de 82e minuut moest Quick’20 ook nog met tien man verder omdat Youri Coolen met een directe rode kaart van het veld werd gestuurd. Niemand wist waarom de assistent langs de zijlijn dit de arbiter van dienst (De Wit) had ingefluisterd. ‘Een gewelddadige handeling buiten een duel om de bal’, stond er naderhand op het wedstrijdformulier met code 4 achter Coolens naam.

Mooi om te zien hoe de mannen van trainer René Nijhuis als één team vochten om de overwinning over de streep te trekken. Quick’20 blijft op de tweede plek staan, met één punt achterstand op koploper WHC. Komende zaterdag speelt Quick’20 thuis tegen SVI, de ploeg waartegen de zwart-witten dit seizoen openden. In Zwolle werd op 24 september vorig jaar met 2-3 gewonnen.

Goed nieuws is dat ook Wout Droste (31) deel gaat uitmaken van de selectie van Quick’20. Sinds donderdag is de oud-prof speelgerechtigd. Droste is ook teammanager van Go Ahead Eagles en de wedstrijden van die eredivisieploeg krijgen natuurlijk voorrang.

Ook op oud-Heracles-verdediger Tim Breukers kan trainer René Nijhuis een beroep doen.

VV Noordscheschut – Quick’20 1-2 (1-2)
8. Huijts (ed) 1-0, 10. Kemna 1-1, 42. Kemna 1-2. Scheidsrechter: De Wit. Rode kaart: 82. Coolen (Quick’20).

Opstelling Quick’20: Ter Braak, Huyts, Snelders (69.Bas Nijhuis), Heskamp, Akova (63. Keizer), Olde Scholtenhuis, Zwienenberg, Coolen, Dam, Ilia, Kemna.


Youri Coolen verlaat met materiaalman Jan Vrijkorte het veld nadat eerstgenoemde de rode kaart heeft gekregen


De armen kunnen de lucht in bij de blije Bart Huyts. 


Jip Kemna maakte beide doelpunten voor Quick’20, de een was nog fraaier dan de ander.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube