Quick’20 Za2 pakt 3 punten in spektakelduel tegen Achilles ’12 2: 3-4

zaterdag 28 januari 2023 - ZA2

Afgelopen zaterdag (28-1) begon voor Quick ’20 Za2 de voorjaarscompetitie in de tweede klasse. De Oldenzalers hadden zich hiervoor geplaatst door in de najaarscompetitie ongeslagen eerste te worden. Lang was onduidelijk welke tegenstanders de Oldenzaalse ploeg zou treffen in de race naar promotie. Uiteindelijk bleek dat de eerste vijf ploegen uit de ranglijst van de najaarscompetitie, aangevuld met FC Berghuizen 2, Oranje Nassau 2 en Enter Vooruit 3 in een hele competitie (dus met uit- en thuisduels) gaan uitmaken wie promoveert naar de (reserve) eerste klasse.

De eerste opponent die bestreden moest worden bleek Achilles ’12 2, een tegenstander die in de voorjaarscompetitie een gelijkwaardige opponent was gebleken en die met de nodige fortuin was overwonnen. En wederom betrof het hier een duel op het sportpark in Hengelo. De ploeg van coaches Demir en Lupker was nogal gehavend door de afwezigheid van enkele sterkhouders, die vakantie vierden op de lange latten.

Het duel begon enerverend. Vanaf de aftrap kregen de Oldenzalers een aardige mogelijkheid, maar in de daarop volgende tegenaanval wisten de gastheren meteen het net te vinden door Mart Heideman. Een kwartier later was het al 2-0 door een kopbal van Florian Beltman, die profiteerde van aarzelend ingrijpen van de Oldenzaalse verdediging.

Nochtans raakte de Oldenzaalse formatie niet in paniek en ging onder aanvoering van aanvoerder Mats Winkelhuis en aanjager Willem Kienhuis op zoek naar de aansluitingstreffer, die in de 21ste minuut tot stand kwam door Kai Benneker.Weer twee minuten later was de stand in evenwicht, toen Tim Kempers op aangeven van Kevin van Coeverden de gelijkmaker op het scorebord bracht. In de slotfase van de eerste helft, waarin animositeit hoogtij vierde, werd niet meer gescoord.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld enigszins. Waar in de eerste helft de thuisploeg nadrukkelijk het spel had gemaakt en had geprobeerd de gasten hun wil op te leggen, werd zij in de tweede helft verrast doordat de gasten de lange bal gingen hanteren. Hierop had de verdediging van de Hengeloërs maar ten dele een passend antwoord. Met name de voor Sil Boerrigter ingevallen Joris Smellink was een plaag voor zij directe opponenten. In de 51ste minuut kwamen de Oldenzalers op 2-3 door een doelpunt van Tim Kempers op aangeven van Kai Benneker, waarna dezelfde Kai Benneker, vrij gespeeld door Joris Smellink,  een minuut later verwoestend uithaalde en de 2-4 achter doelman Jos Peters knalde. Nu stond de thuisploeg voor de opgave hetzelfde kunstje te flikken als de Oldenzalers in de eerste helft hadden geflikt.

Het is hun maar ten dele gelukt. In de 72ste minuut kwam de 3-4 op het scorebord. De net voor Niek Nijhuis ingevallen Jaimy Eugelink werkte een bal ongelukkig weg en plaatste die in de voeten van Florian Beltman, die geen probleem had de bal in het net achter doelman David Bolscher te schieten. Luttele minuten later verrichtte dezelfde David Bolscher een wereldredding door een inzet van dichtbij in twee keer te keren.

Hoewel de thuisploeg verwoede pogingen deed om de gelijkmaker tot stand te brengen tegen hun plaaggeest het “vermaledijde” Quick ’20, eindigde de wedstrijd in een 3-4 overwinning voor de Oldenzalers, omdat ook zij in hun gevaarlijke uitvallen met de ijverige en handige Tim Kempers en de snelle Max Davina er niet meer in slaagden het net te vinden. Na 90  minuten kijkplezier voor de neutrale toeschouwer vond scheidsrechter Kremer, die een prima partij floot, het welletjes. Kortom, een prima start voor de ploeg van Demir en Lupker.

Scoreverloop:
1′ 1-0 Mart Heideman, 16′ 2-0 Florian Beltman, 21′ 2-1 Kai Benneker, 23′ 2-2 Tim Kempers, 51′ 2-3 Tim Kempers, 52′ 2-4 Kai Benneker, 72′ 3-4 Florian Beltman

Opstellingen:

Achilles ’12 2: J. Peters, W. Pepers, D. Smit ©, S. Boer, M. Reekers, T. ten Dam, J. Klijnstra, M. Swijghuizen, F. Beltman, M. Rosink, M. Heideman (P. Oude Luttikhuis, S. Jerjes, S. Spenkelink, M. Westerhof).

Quick ’20 Za2: D. Bolscher, C. Geypens, S. Boerrigter (J. Smellink (H. Snippe)), T. Kempers, J. Mulder, N. Nijhuis (J. Eugelink), A. Inan (K. Kosters), K. Benneker, M. Winkelhuis ©, K. van Coeverden (M. Davina), W. Kienhuis.