Nieuws

Quick’20 begint 2023 goed met een 3-0 zege op DZOH

zondag 22 januari 2023 - 1e selectie


Allereerst een correctie op het verslag van Quick’20 – Epe van 3 december 2021 waarin staat dat Jip Kemna in de eerste helft een perfecte hattrick scoorde en dat onbekend is of dit historisch zou zijn in het bestaan van Quick’20. Nou Tim Zwienenberg zorgde voor de oplossing want hij was het die vorig seizoen al op 15 oktober 2021 uit bij ZAC hetzelfde deed door in de eerste helft driemaal te scoren!

 

Het zal aan de weersomstandigheden hebben gelegen, slechts ruim 200 toeschouwers waren naar Sportpark Vondersweijde gekomen, waarvan ook behoorlijk wat supporters uit Emmen die wel met lege handen, maar niet met lege buiken huiswaarts gingen. De gehaktballen bij Quick’20 vonden ze van uitstekende kwaliteit met hun complimenten aan de “slager”.

 

Quick’20 was het jaar 2023 niet echt goed begonnen door liefst drie oefenwedstrijden te verliezen in januari. Meerdere oorzaken zullen daaraan schuld zijn, feit is dat je er in de competitie moet staan en dat gebeurde gisteren.

 

De eerste helft was niet opzienbarend en Quick’20 trof in DZOH een stugge en fysieke tegenstander die goed partij gaf in de eerste 45 minuten. De kansen aan beide kanten waren schaars, DZOH had in de eerste helft nog de beste en het vond dat het een zuivere strafschop was onthouden na een handsbal in het strafschopgebied van Quick’20.

 

In de tweede helft speelde Quick’20 degelijker en zelfverzekerder en maakte Tim  Breukers verdienstelijk zijn rentree. Eerst moest de doelpuntenmachine op gang komen, maar na de 1-0 kwam die snel op stoom. Een assist van Youri Coolen werd door Peter Ilia knap verzilverd in de 60e minuut, 1-0. DZOH was niet zomaar verslagen en er stond een zeer goede keeper tussen de palen.

Het spel van Quick’20 kwam na de 1-0 beter uit de verf en diverse hoogstandjes werden weer getoond op de prima grasmat. Tien minuten na de 1-0 scoorde Tim Zwienenberg de 2-0 na een assist van Jip Kemna. Nu kreeg de thuisclub meerdere kansen en was de wedstrijd gespeeld. In de 82e minuut bepaalde Jip Kemna de eindstand op 3-0 na een assist van de sterk ingevallen Thom Weierink.

 

De eerste helft maakte Quick’20 geen sterke indruk. Dat werd de tweede helft ruimschoots goed gemaakt. De achterstand op nummer 1 WHC blijft één punt en Quick’20 handhaaft met de winst op DZOH haar ongeslagen thuisstatus vanaf begin 2020!

 

Quick’20 – DZOH 3-0 (0-0).
60. Peter Ilia 1-0, 70. Tim Zwienenberg 2-0, 82. Jip Kemna 3-0.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube