Nieuws

Erelid Gerard Wanschers (1941-2023) had een hart voor ‘zijn’ Quick’20

woensdag 18 januari 2023 - Algemeen


Er stroomde zwart-wit bloed door zijn aderen. Gerard Wanschers wás gewoon Quick’20. Er ging dan ook een schok door de vereniging toen bekend werd dat Gerard afgelopen dinsdag 17 januari is overleden. Hij werd 81 jaar.

Gerard Wanschers werd voor zijn grote verdiensten voor Quick’20 benoemd tot erelid. En dat was niet meer dan terecht. Hij maakte van 1989 tot 2004, liefst vijftien jaar dus, deel uit van het hoofdbestuur. De accommodatie slokte een groot deel van zijn (vrije) tijd op. Dat Quick’20 nu op zo’n fraai sportpark Vondersweijde speelt, was ook zeker de verdienste van Gerard.

Geboren en opgegroeid in Harbrinkhoek, kwam Gerard in 1967 in Oldenzaal te wonen. Hij ging werken bij de gemeente Oldenzaal en meldde zich als lid aan bij Quick’20.
Hij haalde het vierde elftal, als linksbuiten, maar was voor Quick’20 van veel meer waarde als vrijwilliger. In het jubileumboek ‘Quick’20, 100 jaar voetbal’ hoefde hij niet lang na te denken toen hem gevraagd werd naar het absolute hoogtepunt. ‘Het kampioenschap in de hoofdklasse, in 1993. Johan Roord was kort ervoor overleden, René droeg de titel toen aan hem op. Een prachtig moment.’
Hij voelde zich thuis bij Quick’20, kwam er graag. Langs de lijn bij de jeugd en bij het eerste elftal. En na de wedstrijd natuurlijk de wedstrijd analyseren in het clubgebouw of in de bestuurskamer, altijd met een scherpe blik. En onder het genot van een biertje. ‘Ondanks dat Quick’20 zo groot is, is de sfeer altijd gemoedelijk’, zei hij in het jubileumboek. ‘Iedereen voelt zich er thuis, er zijn zelden of nooit excessen.’

Met het overlijden van Gerard Wanschers wordt het weer even stil op sportpark Vondersweijde. Bestuur en leden wensen Gerards vrouw Siny en verdere familie alle sterkte toe om dit zware verlies te dragen.

In de Plechelmusbasiliek wordt woensdag 25 januari een uitvaartviering aan Gerard Wanschers opgedragen. Deze begint om 19.00 uur en is voor iedereen toegankelijk. Een dag later is de crematie in familiekring.

(Tekst en foto’s Engelbert Heideman)

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube