Nieuws

Quick’20 ZA2, zonder hoofdtrainer Demir, verliest bekerwedstrijd van HSC’21 2: 1-0

zaterdag 17 december 2022 - ZA2


Het is Quick’20 ZA2 niet gelukt om zich te plaatsen voor de derde knock-out ronde van het bekertoernooi voor reserveteams. HSC ’21 2 was met 1-0 de gelukkigste.

 

Onder leiding van assistent-trainer Lupker begon Quick’20 ZA2 goed aan de wedstrijd. Zoals bijna gebruikelijk was Quick’20 ZA2 de bovenliggende partij, maar doordat de tegenstander goed verdedigde kwamen de bezoekers niet tot echt uitgespeelde kansen.

In de 18e minuut krijgt Quick’20 ZA2 een vrijetrap. Jurriën Mulder, die in de competitiewedstrijd tegen hetzelfde team al succesvol was, gaat achter de bal staan. Helaas heeft de doelman van HSC ’21 hiervan geleerd en weet de inzet te keren. De bezoekers bleven de aanval zoeken met hoofdrollen voor Kevin van Coeverden en Lars Ketelaar. Het ontbrak echter aan precisie bij de laatste pass. Zonder een noemenswaardige kans te hebben weggegeven wordt er gerust met 0-0.

 

In de tweede helft een onveranderd spelbeeld, Quick’20 ZA2 heeft veelal de bal, maar weet niet het gaatje in de verdediging te vinden. In de 54e minuut ontsnapt HSC ’21 aan buitenspel, maar de attent keepende Tomas Notenboom wint de 1 tegen 1 en voorkomt hiermee een achterstand.

In de 56e minuut krijgt HSC ’21 na vasthouden buiten de zestien van Niek Nijkhuis en een valpartij binnen de zestien een makkelijk gegeven strafschop. Nummer 10, Karst van Doorn, gaat achter de bal staan en schiet onberispelijk binnen. Met een uur op de klok komt de lichtvoetige Sil Boerrigter voor Kai Benneker in het veld om de aanval een nieuwe impuls te geven.

In de 80e minuut lijkt hij zijn invalbeurt te belonen met de terechte gelijkmaker, maar via de binnenkant van de paal stuitert de bal het veld weer in waarna hij door de HSC ’21 verdediging opgeruimd wordt. De laatste 10 minuten speelt Quick’20 alles of niets, maar ondanks alle goede bedoelingen wordt er niet meer gescoord.

De vreugde bij de vooral onsympathieke supporters van HSC ’21 is enorm, wanneer de scheidsrechter voor het laatst op zijn fluitje blaast. Met deze overwinning schaart HSC ’21 2 zich in een select clubje dat deze seizoenshelft van Quick’20 ZA 2 heeft gewonnen. Alleen Den Ham 1 is dit namelijk ook gelukt.

De felicitaties zijn voor HSC ’21 2 en wij wensen hun succes in de derde knock-out ronde van de beker.

 

De staf en selectie van Quick’20 ZA2 kunnen nu genieten van een paar weken rust. Na de winterstop gaat de focus weer op het winnen van de kampoenspoule om zo promotie naar de eerste klasse af te dwingen.

Opstellingen:

HSC ’21 2: J.v.Baren (J.Lankeet), S.Jansen (J.t.Berge), J.Wissink (D.Pierik), K.v.Doorn, J.Brummelhuis, B.Veldhuis, D.Aho, S.Kreemers ©, D.Doragi, B, Bintanja(V.Meulenkamp), S.Natter

Quick’20 ZA2: T.Notenboom, L.Ketelaar, C.Geypens, R.Groenewold, T.Kempers, J.Mulder, N.Nijhuis (A.Inan), K.Benneker (S.Boerrigter), M.Winkelhuis ©, K.v.Coeverden, W.Kienhuis

Scoreverloop 1-0 (0-0)

56′ 1-0 v.Doorn (penalty)

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube