Nieuws

Ook SV Losser 2 niet bij machte Quick’20 ZA2 te verslaan

vrijdag 16 december 2022 - ZA2


Quick ’20 Za2 beëindigt najaarscompetitie met het maximum van de punten.

Afgelopen zaterdag (10-12) was het dan zover: de najaarscompetitie bereikte haar hoogtepunt. De twee ploegen die nog ongeslagen waren troffen elkaar op sportpark Brilmansdennen in Losser: SV Losser 2, dat wel twee keer gelijk had gespeeld en Quick’20 ZA2, dat nog de volle buit aan punten had.

De coaches Demir en Lupker hadden wel moeten puzzelen t.a.v. de opstelling door het ontbreken van Willem Kienhuis en Cas Koopman, maar hadden toch een oplossing bedacht met aanvoerder Mats Winkelhuis en Lars Ketelaar in het centrum van de verdediging en Niek Nijhuis als controlerende middenvelder. Bovendien konden zij een beroep doen op de nog niet gepasseerde doelman Maarten Meijer.

De meegereisde supporters zagen dan ook een vertrouwd spelbeeld: de mannen van Demir en Lupker dominant en in de aanval, terwijl de tegenstander gevaarlijk probeerde te worden via de counter. In de 15de minuut leidde dit tot het eerste doelpunt, toen Kevin van Coeverden Tim Kempers wist te bereiken en die schoot de bal diagonaal achter de Losserse doelman: 0-1. De gastheren bleven echter onverstoorbaar op eigen helft de bal rondspelen, maar slaagden er weinig in op de helft van de tegenstander de bal naar iemand met de eigen kleur te spelen, waardoor de Oldenzaalse verdediging zelden serieus op de proef werd gesteld, de verdediging die bovendien heel alert speelde en weinig ruimte weggaf aan de tegenstander.

Over het algemeen werd de bal snel weer heroverd om een nieuwe aanval op te kunnen zetten door de gevaarlijke spitsen Kai Benneker, Rick Groenewold en natuurlijk Tim Kempers, die al weken ‘on fire’ was. Dit laatste bleek in de 33ste minuut, toen Kempers op assist van Jurriën Mulder de 0-2 liet aantekenen. Dat het duel voor de rust nog werd beslist kwam door een mooie actie van Rick Groenewold, wiens voorzet in eigen doel werd gewerkt door een Losserse verdediger. Bij deze 0-3 stand blies scheidsrechter Smit voor de rust.

 

In de tweede helft aanvankelijk hetzelfde spelbeeld, al werd de thuisploeg allengs iets gevaarlijker. In de 56ste minuut leidde en mooie aanval van de thuisploeg tot een tegendoelpunt: 1-3. Het thuispubliek veerde op, omdat het dacht dat er toch nog iets te halen was. Er restte eigenlijk een saaie rest van de tweede helft tussen een ploeg die niet meer zo nodig hoefde (de bezoekers) en een ploeg die het vooral op de helft van de tegenstander aan accuratesse ontbrak. Vermeldenswaard is nog een fraaie kans die Tim Kempers om zeep hielp, na een mooi voorzetje van Sil Boerrigter. Met deze overwinning behaalden de bezoekers dus het maximum van de punten (30 punten uit 10 duels, waarbij wel moet worden aangetekend dat het duel met DZC ’68 3 bij een 1-1 stand werd afgebroken en niet meer wordt ingehaald.

Gewonnen heeft Quick’20 ZA2 er overigens nog niets mee. Van de ploegen die bij de eerste 5 of 6 zijn geëindigd uit de zes tweede klassen worden 4 vier poules van 8 ploegen geformeerd. Deze ploegen spelen vervolgens een hele competitie, waarvan de kampioenen dan promoveren naar de reserve eerste klasse. Er is dus nog een hoop werk aan de winkel, maar het (overtuigende) spel uit deze fase van de competitie belooft veel.

Aanstaande zaterdag spelen de Oldenzalers nog – mits het weer het toelaat – een bekerwedstrijd tegen HSC ’21 2 in Haaksbergen (aanvang 15.30u), waarna de ploeg kan genieten van de welverdiende winterstop.

 

Opstellingen:

SV Losser 2: M. Bollaan, R. Bonte, J. Gevers, T. Klaver, N. Nijkamp ©, E. Scheffer, E. Schoppink, J. Top, J. Velthuis, S. Wijnia (T. Kempers, S. Reuver, M. Roelfsema, J. Scheffer, R. Veger).

Quick’20 ZA2: L. Ketelaar, C. Geypens, A. Inan (K. Kosters), K. van Coeverden, N. Nijhuis (S. Boerrigter), T. Kermpers, R. Groenewold, K. Benneker (E. Demir), M. Winkelhuis ©, M. Meijer (T. Notenboom).

 

Scoreverloop 3-1 (3-0)
15′ 0-1 Kempers (van Coeverden), 33′ 0-2 Kempers (Mulder) 45+1′ 0-3 E.D. 56′ 3-1

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube