Quick’20 ZA2 blijft ook in tiende speelronde zonder puntverlies

donderdag 8 december 2022 - ZA2

Afgelopen zaterdag (3-12) vond op sportpark Vondersweide de wedstrijd plaats tussen koploper Quick’20 ZA2 en middenmoter Sparta E 3. Voor een hondstrouw publiek en onder bepaald frisse omstandigheden blies scheidsrechter Mentink uit Haaksbergen de partij om 12.45u op gang.

Zoals de supporters van hun hun ploeg gewend zijn, nam de thuisploeg meteen het initiatief , hetgeen reeds in de 6de minuut leidde tot een grote kans voor Rick Groenewold, maar die faalde in een één-op-één met de keeper. Dit leidde tot het wat cynische commentaar van een vaste supporter: ‘Groenewold begint weer zwak’. Maar wees gerustgesteld: Groenewold zou zich meer dan revancheren.

De bezoekers intussen probeerden gevaarlijk te worden met counters. In de 14de minuut echter zette Lars Ketelaar voor en rondde Tim Kempers af en zette daarmee de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Luttele minuten later was het alweer gelijk, omdat aanvoerder Sven Weldink vanaf de penaltystip het doel van doelman Thomas Notenboom onder vuur mocht nemen, hetgeen hij onberispelijk deed: 1-1. Aan de penalty was druistig inkomen (volgens de notulant) van Willem Kienhuis voorafgegaan, hetgeen leidde tot de mijns inziens zeer gemakkelijk gegeven strafschop.

Hierna hernam de thuisploeg het initiatief, hetgeen leidde tot een aantal kansjes, waarvan de meest fraaie een poging van Rick Groenewold was. Hij probeerde het met een balletje à la Van der Vaart tegen Feijenoord destijds. Een schot van Jurriën Mulder in de 40ste minuut ging nipt naast het doel, maar een minuut later was het wel 2-1, toen doelman Anthony Ramkalup een strakke voorzet van Lars Ketelaar wel kon wegtikken, maar kansloos was op de inzet van de zeer oplettende Rick Groenewold. De thuisploeg legde voor de thee nog twee schitterende aanvallen op de mat, maar zonder deze af te ronden. Met de stand 2-1 gingen beide ploegen rusten.

Na de pauze kreeg het publiek eigenlijk niets nieuws voorgeschoteld, de thuisploeg viel aan, de bezoekers loerden op de counter. Na zes minuten leidde een goede actie van Rick Groenewold bijna tot de 3-1, maar de bal kon door Tim Kempers niet binnengekopt worden. In de 53ste minuut hielp Kai Benneker een 100% kans om zeep na een prima voorzet van Jurriën Mulder. In de 58ste minuut kon doelman Ramkalup andermaal een schot van Lars Ketelaar niet goed verwerken, ditmaal afgestraft door Tim Kempers: 3-1.

In de 75ste minuut maakte Tim Kempers op zeer fraaie wijze de 4-1. Hij kreeg de bal van de ingevallen Sil Boerrigter en plaatste de bal met een bekeken schot in de rechterhoek. Drie minuten later werd het 5-1 voor de thuisploeg, toen Rick Groenewold na een goede actie van Jurriën Mulder de bal kon binnentikken. (Ik schreef al dat Groenewold zich zou revancheren!). In de slotminuut werd de stand nog gecorrigeerd tot 5-2, toen Ruben Hueskes een counter kon verzilveren. Een verdiende overwinning evenwel voor een solide, maar dit keer niet groots spelende thuisploeg. Groot was de verbazing evenwel na afloop, toen bleek dat de scheidsrechter abusievelijk de stand 2-5 op het wedstrijdformulier had ingevuld.

Komende week moet de ploeg van trainers Demir en Lupker het in Losser opnemen tegen de enige ploeg die ook nog ongeslagen is, namelijk SV Losser 2.

Opstellingen:

Quick ’20 Za2: T. Notenboom, L. Ketelaar, C. Geypens, R. Groenewold, T. Kempers, J. Mulder, N. Nijhuis, K. Benneker, M. Winkelhuis ©, K. van Coeverden, W. Kienhuis (K. Kosters).

Sparta 3: A. Ramkalup, J. v.d. Biggelaar, S. Weldink ©, R. Krijnsen, M. Bekkering, A. Vellema, F. de Jong, L. Pieterson, F. Haccou, R. Hueskes (B. Buschgens, K. Berent, L. Sluis).