Nieuws

Quick’20 weet weer wat winnen is met 6-2 zege op Epe

zondag 4 december 2022 - 1e selectie


Quick’20 won de 1e periode en viel na de nederlaag vorige week bij SVZW terug naar plaats 4. Ook was het alweer 4 weken geleden dat er een wedstrijd werd gewonnen, al was dat op 5 november ruim met 10-1 van Go Ahead Kampen.

De eerste 4 wedstrijden werden dit seizoen gewonnen, dus 12 punten, de volgende 5 werden er slechts 5 punten gehaald. Tijd dus voor winst in de 10e wedstrijd van dit seizoen en de 5e thuis..

Tegen hekkensluiter Epe was Quick’20 het grootste deel van de wedstrijd weer als vanouds op dreef. Achterin verliep het nog niet vlekkeloos, in de opbouw werd soms onnodig balverlies geleden, eenmaal in de aanval ging het prima.

De titel boven het wedstrijdverslag op de website van Epe zegt genoeg:
Epe verliest van 1e klasse topploeg Quick’20”

 

Al na zeven minuten scoorde Jip Kemna uit een assist van Frank Eulderink de 1-0. Zonder anderen tekort te doen waren dat de uitblinkers bij Quick’20. Jip scoorde in de 20e minuut met een hard en laag schot zijn tweede treffer, 2-0. Epe deed wat terug in de 27e minuut met een afstandsschot van Luke Berkhoff , 2-1.

In de 36e minuut werd het 3-1 door Frank Eulderink die op weergaloze wijze langs drie tegenstanders soleerde en de doelman het nakijken gaf.

Kort daarop haalde aanvoerder Ryan Snelders als een volwaardig circusartiest met een katachtige reactie de bal knap van de doellijn en voorkwam zo een snelle aansluitingstreffer van Epe. Daarmee was het kruit in de eerste helft nog niet verschoten voor Quick’20. Een mooie dieptepass van Peter Ilia werd door Frank Eulderink op maat voorgezet op Jip Kemna die beheerst voor de 4-1 ruststand zorgde.

 

Jip Kemna scoorde met drie goals in één helft een onvervalste hattrick, hoewel de definitie daarvan verschillend is. De term komt uit het cricket en in het voetbal betekent het in het algemeen 3 doelpunten in dezelfde helft van dezelfde speler.. Of er in het honderdjarig bestaan van Quick’20 ooit een perfecte hattrick is gescoord is onbekend, dat betekent nl. dat dezelfde speler in dezelfde helft één keer met links, één keer met rechts en één keer met het hoofd  scoort, in willekeurige volgorde.

 

Direct na rust had Epe een uitgelezen kans op de 4-2, vrij voor het doel werd er gemist. In de 56e minuut werd het 5-1 door Yannick Dam. De keiharde vrije trap van Jip kreeg de keeper van Epe niet klemvast en het was voor Yannick een “koud” kunstje de bal binnen te tikken. Kort daarna scoorde Koen Logen van Epe, 5-2. In de 65e minuut stuitte Peter Ilia na een mooie actie op de keeper van Epe.

 

In de 2e helft was de druk van Quick’20 op het doel van Epe groot, het aantal goals bleef beperkt tot twee. Invallers Tim Zwienenberg en Loed Keizer lieten zien dat ze na langdurige blessures weer speelkaar zijn. Loed zette de bal voor op Tim, die fraai met zijn hoofd de eindstand bepaalde op 6-2 en zo Quick’20 naar de 2e plaats op de ranglijst kopte.

Stand na 10 wedstrijden is WHC bovenaan met 21 en Quick’20 2e met 20 punten.

 

Nu nog 1 wedstrijd voor de winterstop, zaterdag 10 december uit bij Heerenveen dat thuis verrassend SVZW versloeg. Makkelijke wedstrijden zijn er niet, het zou geweldig zijn als er ook dan drie punten worden gehaald en Quick’20 met 23 punten de winterstop in kan gaan. Eerste wedstrijd in het nieuwe jaar is 21 januari 2023, thuis tegen DZOH.

 

En Quick’20 is al 20 competitieduels thuis ongeslagen sinds de overgang van de zondag naar de zaterdag in 2020!

 

Quick’20 – Epe 6-2 (4-1).
12. Jip Kemna 1-0, 20. Jip Kemna 2-0, 27. Luke Berkhoff 2-1, 36. Frank Eulderink 3-1, 40 Jip Kemna 4-1, 56. Yannick Dam 5-1, 59. Koen Logen 5-2, 74. Tim Zwienenberg 6-2.

Foto’s Klik hier

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube