Nieuws

Quick’20 – SV Epe Zaterdag 3 December om 13.30 uur!

vrijdag 2 december 2022 - 1e selectie


Op 2e pinksterdag 6 juni 2022 werd SV Epe kampioen van de 2e klasse K en promoveerde naar de 1e klasse E waarin het Quick’20 ontmoet, de kampioen van de 2e klasse H van het vorige seizoen.

Epe werd voor 900 toeschouwers met een 1-4 zege kampioen bij SC Emmeloord, terwijl Quick’20 het kampioenschap al kon vieren op 26 mei na een monsterzege thuis met 11-1 op Be Quick’28.

Quick’20 speelde in een ver verleden ook tegen SV Epe, dat in 1993 promoveerde naar de Hoofdklasse B zondag na een met 2-0 gewonnen beslissingswedstrijd tegen Rohda R. In datzelfde jaar werd Quick’20 kampioen van die Hoofdklasse B en eindigde als 2e in de strijd om het landskampioenschap van de zondagamateurs.

De beide debutanten in de 1e klasse E zaterdag doen dat niet allebei met evenveel succes tot nu toe. Quick’20 stond lang op plek 1 en is inmiddels gedaald naar de 4e positie op de ranglijst en Epe staat momenteel op de 14e en laatste plaats. Uit 9 duels haalde Quick’20 17 en Epe 5 punten.

Quick’20 haalde de eerste te vergeven titel dit seizoen al door de 1e periode te winnen met 17 punten uit 8. Opvallend is dat de eerste vijf duels allemaal werden gewonnen en dat de volgende 4 wedstrijden maar 2 punten opleverden. De ploeg mist veel spelers door langdurige blessures en de ziekenboeg lijkt gelukkig langzaam kleiner te worden.

Quick’20 verloor dit seizoen tweemaal, uit van Dos Kampen en vorige week van SVZW in Wierden.
Epe won alleen van nummer 13 Heerenveen, de club die volgende week bezoek krijgt van Quick’20 en het speelde tweemaal gelijk.

Hoe de krachtsverhoudingen tussen beide teams zijn is moeilijk te zeggen omdat ze al lang niet tegen elkaar hebben gespeeld. Dat ze allebei kampioen zijn geworden spreekt voor zich en een laatste plaats zegt in deze 1e klasse E ook niet alles. Alle tegenstanders zijn aan elkaar gewaagd en voor geen enkele wedstrijd is vooraf een winnaar of verliezer aan te wijzen.

Quick’20 moet zichzelf een mooi Sinterklaascadeau schenken door haar al lang ongeslagen thuisstatus te handhaven en te winnen van Epe. Van onderschatting mag geen sprake zijn in deze klasse en met tomeloze inzet en door samen de schouders eronder te zetten moet Quick’20 morgen als winnaar het veld kunnen verlaten.
Wordt er dan ook volgende week gewonnen bij Heerenveen dan kan Quick’20 met een gerust hart de winterstop ingaan.

Veel succes en de aftrap is morgen al om 13.30 uur!

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube