Nieuws

Quick ’20 ZA2 zegeviert in de stadsderby tegen De Esch 2: 1-3

donderdag 1 december 2022 - ZA2


Afgelopen zaterdag (19-11) stond de stadsderby tegen De Esch 2 op het programma. Plaats van handeling sportpark De Weschterik op het hoofdveld, een moeilijk te bespelen grasmat (want niet egaal). Onder leiding van scheidsrechter Zaami uit Borne werd er afgetrapt en zoals gebruikelijk is geworden, namen de gasten meteen het initiatief.

 

De gastheren lieten dat ook toe, omdat hun tactiek er kennelijk uit bestond om vanuit de strijd, die zich ongetwijfeld zou ontwikkelen op dit veld, toe te slaan door middel van counters. En in de openingsfase werd de thuisploeg ook enkele keren gevaarlijk, vooral uit spelhervattingen. De bezoekers probeerden gevaarlijk te worden op de voor hen kenmerkende manier, namelijk door combinatievoetbal via hun gevaarlijke voorwaartsen, Rick Groenewold en Kai Benneker. Rick Groenewold had er duidelijk zin in, aangezien de wedstrijd als het ware in zijn achtertuin werd gespeeld.

Hij had wel enkele balcontacten nodig om erin te komen, maar in de 12de minuut slalomde hij succesvol door de verdediging van De Esch en liet doelman Rick Sinkeldam kansloos: 0-1, de voorsprong waarop het trainersduo Demir- Lupker gehoopt had. Een goede tien minuten later werd het voor de bezoekers nog mooier, toen Jurriën Mulder Kai Benneker wist te bereiken, en Benneker verraste doelman Sinkeldam in de korte hoek: 0-2. De thuisploeg begon nu noodgedwongen aan te dringen en werd gevaarlijk uit een aantal vrije schoppen. Uit een van deze vrije schoppen dacht Mick Engelbertink, een speler met een verleden bij Quick’20 ZA1, met het hoofd de gelijkmaker te hebben gescoord, maar onfortuinlijk voor hem stond hij hierbij buitenspel. Tot de rust werd er vervolgens niet meer gescoord, zodat beide ploeg met de stand van 0-2 de kleedkamers opzochten.

 

In de tweede helft drongen de gastheren nadrukkelijker aan. Omdat de bezoekers in dit stadium behoorlijk slordig waren in de passing en vaker en vaker hun duels verloren, kreeg de thuisploeg kansjes, maar zij vonden telkens de uitstekende doelman Justin Juffer op hun weg. Zo redde Juffer fraai en op athletische wijze bij een aanval in de 52ste minuut. In de 60ste minuut kregen de gastheren een penalty: in een duel kreeg Willem Kienhuis na een fraaie sliding op zeer ongelukkige wijze de bal tegen zijn arm, waar scheidsrechter Zaami een strafschop in zag. Dit ‘cadeautje’ werd uitgepakt door Bas Arens, die de bal in de linkerhoek schoot, waar Justin Juffer er onvoldoende bij kon om een doelpunt te voorkomen.

De thuisploeg meende dat er meer te halen viel tegen de koploper (hierin waren zij slecht geïnformeerd, omdat op het moment van de wedstrijd Sv Losser 2 nog steeds de koploper was) en verhoogde de intensiteit van de de strijd. Het was nu erop of eronder. Verse krachten werden binnen de lijnen gebracht: een van die verse krachten, Niek Nijhuis bracht in de 80ste minuut, weggestuurd door Jurriën Mulder op uiterst kundige en coole wijze de 1-3 op het scorebord en besliste daarmee de wedstrijd in het voordeel van de bezoekers. Tevens bekroonde hij zijn uitstekende spel van de voorafgaande weken, waarin het hem niet gegeven was te scoren (telkens werden hem kansen ontnomen doordat zijn inzetten werden geblokkeerd of dat zijn doelpunten – al dan niet terecht – werden afgekeurd wegens buitenspel.

Omdat in de tussentijd Sv Losser 2 punten verspeeld had tegen Rigtersbleek 2, kroonde de ploeg van Demir en Lupker zich nu tot koploper. Met nog twee duels te gaan voor de kraker in Losser: komende week tegen een onbekende ploeg Sp. Lochem 2 en de week daarna tegen een oude bekende, namelijk Sparta 3.

 

 

 

 

Opstellingen:

De Esch 2: B. Agterbos, J. Kamps, M. Engelbertink, B. Arens, R. Kamps, T. Ketelaar, J. Vaanholt, L. ter Laak ©, M. Wielens, R. Senkeldam, C. Smit (B. Ankone, T. Kamphuis, J. van der Hooft).

Quick ’20 Za 2: J. Juffer, L. Ketelaar (A. Inan), C. Geypens, R. Groenewold, T. Kempers (S. Boerrigter), J. Mulder, K. Benneker (K. Kosters), M. Winkelhuis ©, K. van Coeverden (Niek Nijhuis), C. Koopman, W. Kienhuis.

Soreverloop: 1-3 (0-2)

12′ 0-1 Groenewold, 22′ Benneker (Mulder), 60′ 1-2 Arens (penalty), 81′ 1-3 Nijhuis (Mulder)

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube