Nieuws

Quick’20 wint door kwalitatief brede selectie de 1e periode

zondag 20 november 2022 - 1e selectie


Koploper Quick’20 speelde voor de tweede achtereenvolgende keer gelijk. Het met uiterste krachtinspanningen behaalde punt is er wel eentje met een gouden rand.

Door nederlagen van de directe concurrenten won Quick’20 met de hakken over de sloot   de eerste periode van de 1e klasse E met evenveel punten als nummer twee Dronten maar met een beter doelsaldo.

 

Quick’20 kreeg onverwachts goede en taaie tegenstand van de nummer laatst Hulzense Boys. De eerste 15 minuten leek er geen vuiltje aan de lucht en in de 12e minuut scoorde Peter Ilia de 1-0, dacht iedereen. Zijn waarschijnlijk als voorzet bedoelde bal verdween in de verste hoek van het doel, Jip Kemna zat er nog met zijn voet aan en scoorde de openingstreffer.

 

Daarna was Hulzense Boys wel 20 minuten de sterkere ploeg. Devin Poorterman scoorde de gelijkmaker door de bal met een prachtige omhaal bovenin de kruising te schieten en even later scoorde Lars Bove de 1-2 en ook raakte de uitploeg nog een keer de lat.

Quick’20 wou met een gelijke stand de rust in en had pech dat in de 44e minuut een zeker lijkende goal door een verdediger van de doellijn werd gehaald.

Ruststand 1-2.

 

Na rust deed Quick’20 er alles aan om het tij te keren. Het stuitte echter keer op keer op de stugge verdediging van de tegenstander. Het beslissende zetje leek er niet te komen tot de laatste minuut van de officiële speeltijd. Toen  floot de prima leidende scheidsrechter Wijnand Rutgers voor een penalty voor de thuisclub nadat Frank Eulderink in kansrijke positie onderuit werd gehaald in het strafschopgebied. De arbiter had ook twee uitstekende neutrale assistent-scheidsrechters met Sander Goelema en Maarten Damman.

 

Ja maar nu? Je zag de spelers naar elkaar kijken. Zowel Ryan Snelders als Frank Eulderink hebben de laatste tijd slechte ervaringen met het benutten van strafschoppen.

Jip Kemna misschien, nee Peter Ilia die zich niet van de wijs liet brengen door de tegenstander, die probeerde hem te beïnvloeden. Peter toonde zich zeer koelbloedig door de bal keihard door het midden van het doel via de onderkant van de lat in het net te schieten, 2-2.

Met deze stand was de eerste periode binnen, gezien de uitslagen die al bekend waren van de andere wedstrijden. Vijf minuten blessuretijd kwamen er zeker bij en Quick’20 kreeg het nog even Spaans benauwd omdat Hulzense Boys met man en macht probeerde de winst te forceren. Dat mocht niet baten en zo barstte de feestvreugde los bij Quick’20.

In de bomvolle kantine werd er daarna volop gevierd en zat de stemming er prima in en werd die vergroot met het draaien van het Rad van Fortuin.

 

De brede selectie is doorslaggevend voor het behalen van de 1e periode door Quick’20.

Zeker acht spelers die normaliter een basisplaats kunnen halen zijn al geruime tijd geblesseerd en daarom is het knap dat hun sterke jeugdige vervangers dit niet geringe verlies opvangen.

Tot de winterstop zijn er nog 3 wedstrijden te gaan. Met de volle inzet moeten er toch minstens 7 punten kunnen worden veroverd. In 2023 is er dan hopelijk weer een volledig fitte selectie beschikbaar.

 

Quick’20 – Hulzense Boys 2-2 (1-2).
12. Jip Kemna 1-0, 30. Devin Poorterman 1-1, 33. Lars Bove 1-2, 90. Peter Ilia 2-2 penalty.

Klik hier voor de foto’s

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube