Nieuws

Quick’20 – Hulzense Boys Zaterdag 19 November 2022 om 15.00 uur

vrijdag 18 november 2022 - 1e selectie


Morgen staat voor Quick’20 de 1e periodetitel op het spel.

Bij winst is die zeker vanwege het betere doelsaldo dan nummer 2 Noordscheschut dat ook op 16 punten staat uit 7.

Vorig seizoen stond Quick’20 lang bovenaan met een ruime voorsprong op Hulzense Boys. Er leek even een kink in de kabel te komen in de tweede competitiehelft toen Hulzense Boys dicht in de buurt kwam van Quick’20, dat zich tijdig herstelde en waardig kampioen werd van de 2e klasse H met promotie naar de 1e klasse E en Hulzense Boys promoveerde eveneens via de nacompetitie.

 

Zo ontmoeten beide ploegen elkaar weer in de 1e klasse. Quick’20 staat bovenaan met 16 en tegenstander Hulzense Boys onderaan met 3 punten uit 7, het won alleen thuis van Heerenveen met 3-1.

 

Quick’20 won dit seizoen in de 1e klasse de eerste 4 wedstrijden en uit bij DOS Kampen werd 29 oktober de eerste nederlaag geleden met 4-3, waar het 7 minuten voor tijd 4-2 stond, met vlak voor tijd de 4-3 waarna Quick’20 in blessuretijd een penalty miste.

In de volgende wedstrijd werd Go Ahead Kampen thuis met liefst 10-1 verslagen en afgelopen weekeinde werd uit met 0-0 gelijk gespeeld tegen KHC, de derde club uit Kampen dat nog niet heeft verloren, maar wel 1 punt achter staat op Quick’20.

 

Quick’20 heeft te maken met veel blessures dit seizoen, wat uitstekend wordt opgevangen door de brede selectie, waaruit voor elke wissel wel een waardige vervanger beschikbaar is.

De slogan “Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst” is dan ook zeer actueel. Dat de club een goed O23 team heeft dat op hoog niveau speelt is van onschatbare waarde. Het is mooi te zien dat de “jonkies“ schijnbaar moeiteloos in het eerste elftal mee kunnen komen en het de geroutineerden knap lastig maken. Die mix van jong en oud moet ervoor zorgen dat Quick’20 morgen de 1e periodetitel pakt met een zege en dan is de  eerste kleine prijs binnen in de 1e klasse.

 

Winst van de 1e periode zou betekenen dat trainer René Nijhuis opnieuw een titel aan zijn prijzenkast bij Quick’20 kan toevoegen. Promoties naar de Topklasse, Derde Divisie en 1e  Klasse zijn al belangrijke prestaties die hij heeft geleverd bij Quick’20. Daar kan nu de 1e periodetitel bijkomen en wie weet ligt er dit seizoen nog meer in het verschiet.

 

Niet te snel juichen want er moet morgen wel eerst worden gewonnen van Hulzense Boys. Het staat wel op de 14e en laatste plaats, een kat in het nauw kan rare sprongen maken en Quick’20 moet ervoor waken dat het zich een naderend feestje niet door de neus laat boren door een vorig seizoen goede tegenstander.

 

Gewoon je eigen spel spelen en dan moet zaterdagmiddag rond 17.00 uur de eerste prijs in het nog prille seizoen binnen zijn.
Succes jongens!!!

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube