Quick’20 Za2 wint ook van Rigterbleek 2: 3-0

donderdag 17 november 2022 - ZA2

Afgelopen zaterdag (12-11) speelde Quick ’20 Za 2 zijn 7de wedstrijd en boekte het elftal van coaches Demir en Lupker zijn 6de overwinning (de wedstrijd tegen DZC ’68 3 werd gestaakt bij een 1-1 stand).

Met Rick Groenewold op de plek van de (licht) geblesseerde Niek Nijhuis begon de wedstrijd zoals van de thuisploeg verwacht mocht worden, zij zocht onmiddellijk de aanval, terwijl de bezoekers een afwachtende houding aannamen en probeerden gevaarlijk te worden op de snelle tegenaanval met hun behendige spelers Dario en Dante Dore. Hoewel de ploeg over links via Ches ‘Tjeerd’ Geypens veelvuldig gevaarlijk kon worden, duurde het tot de 28ste minuut voordat er een doeltreffende aanval tot stand kwam: Tim Kempers stuurde Kai Benneker weg, die op knappe wijze keeper Dylan Bos wist te verschalken: 1-0.

Daarna bleef het spelbeeld hetzelfde, vanuit een solide verdediging, aangevoerde door Maarten Meijer en de wederom geestdriftige aanjager Willem Kienhuis werd het doel van de gasten bestookt, hetgeen leidde tot het tweede doelpunt in de 31ste minuut. Na een onoverzichtelijke scrimmage voor het doel van Dylan Bos schoot de normaal niet veel scorende Cas Koopman de 2-0 op het scorebord. Met deze stand floot scheidsrechter Patrick Kip voor de rust en gingen beide ploegen aan de thee.

Na de rust besloot het trainersduo om Willem Kienhuis enige rust te gunnen en Amanuél ‘Manutelli’ Inan in het veld te brengen. Aan het spelbeeld veranderde weinig. De thuisploeg bleef haar veldoverwicht behouden en de gasten bleven het vooral d.m.v. de counter proberen. Verdedigend werd het spel wel wat onrustiger, maar uiteindelijk liet de thuisploeg niets aanbranden. Wel werd geprobeerd de voorsprong uit te breiden, maar omdat de aanvallers een aantal keren werden teruggefloten voor buitenspel, lukte dit niet, tot Mats Winkelhuis Nermin Čolo wist te bereiken en hij zette de 3-0 eindstand op hert bord.

De belangrijkste concurrent van de Oldenzalers, SV Losser 2, versloeg afgelopen zaterdag Achilles ’12 2 met maar liefst 7-1 en blijft met een punt meer en een wedstrijd meer gespeeld de koploper in deze klasse. Beide ploegen ontmoeten elkaar pas op 10-12 in Losser. Volgende week (19-11) speelt Quick’20 Za2 de derby tegen stadgenoot De Esch 2, een middenmoter, op sportpark de Weschterik, aanvang 14.30u.

Opstellingen:

Quick ’20 Za2: M. Meijer, L. Ketelaar, C. Geypens, R. Groenewold (K. Kosters), T. Kempers, J. Mulder, K. Benneker (N. Čolo), M. Winkelhuis ©, K. van Coeverden (S. Boerrigter), C. Koopman, W. Kienhuis (A. Inan).

Rigtersbleek 2:  D. Bos ©, S. Wiegerink, L. Wijksma, B. Berlijn, P. Bosch, S. de Ruig, L. Aelen, D. Dore, D. Dore, D. Verbeek, S. van Dorp. (S. Dikken, E. Visser, M. van Hemert, J. Wijnsma).

Scoreverloop:

28′ Benneker (Kempers), 31′ Koopman, 82′ Čolo (Winkelhuis )