‘Gestolen’ overwinning voor Quick’20 Za2 bij Achilles ’12 2: 1-3

vrijdag 11 november 2022 - ZA2

Afgelopen zaterdag (5-11) speelde Quick ’20 Za2 de topper tegen Achilles ’12 2 in Hengelo. De tegenstander had ook nog geen punt verspeeld in de competitie, dus het beloofde een spannend duel te worden. En spannend werd het, want al snel bleek dat beide teams behoorlijk aan elkaar gewaagd waren.

Na het eerste kwartier, waarin de bezoekers het initiatief probeerden te krijgen, begonnen de gastheren de ploeg van Engin Demir en Arthur Lupker behoorlijk onder druk te zetten, waarbij zij ook de nodige kansen wisten te creëren, maar geen doelpunt konden maken, omdat zij enerzijds te slordig waren bij de eindpass, anderzijds de uitstekende doelman Thomas Notenboom op hun pad vonden. Er ontwikkelde zich meer en meer een ‘vecht’ wedstrijd op het middenveld, tot de 28ste minuut toen de Oldenzalers een vrije schop mochten nemen op zo’n 25 meter van het doel van Achilles ’12. Nu heeft de ploeg daarvoor een specialist in huis, nl. Jurriën Mulder. Hij wist op grandioze wijze doelman Bram Bijen te verschalken: 0- 1.

Twee minuten later werd de voorsprong vergroot tot 0-2 door een curieus doelpunt: een Hengelose verdediger wilde, in het nauw gebracht, de bal terugspelen op zijn keeper en trapte tot zijn afgrijzen de bal over de uitgelopen keeper in het eigen doel. De gastheren zochten nu furieus de aanval en wisten weer een paar kansjes te creëren en in de 40ste minuut ook de aansluitingstreffer te realiseren. Na een vlot lopende aanval werd de bal op de rand van het strafschopgebied teruggelegd op Max Rosink, die doeltreffend uithaalde: 1-2.

Met deze stand zochten beide teams de kleedkamer op.

Meteen na rust dreigde de thuisploeg de Oldenzalers te overrompelen, maar andermaal ging het bij de afwerking mis. Inmiddels was de van een blessure herstelde Rick Groenewold in het veld gekomen voor Kevin van Coeverden, ten einde om door meer aanvallende druk op de tegenstander de defensie te ontlasten. Gaandeweg kreeg de ploeg ook meer grip op de wedstrijd, helemaal toen Cas Koopman op de rand van het strafschopgebied de gelegenheid kreeg om op het doel te schieten en zijn schot niet vastgehouden kon worden door de Hengelose sluitpost, waarna Tim Kempers er als de kippen bij was om de bal alsnog in het doel te werken: 1-3.

De keeper van de thuisploeg raakte bij deze actie dusdanig geblesseerd dat hij niet verder kon en vervangen werd door een veldspeler. Ondanks dat het Hengelose doel nu werd verdedigd door bewuste veldspeler, profiteerden de Oldenzalers daar niet van. De wedstrijd eindigde zoals het spelbeeld in de eerste helft was geweest, met veel spel op het middenveld en aan beide kanten een gebrek aan scherpte bij de afwerking. Concluderend kunnen we zeggen dat de gelukkigste ploeg er met de overwinning vandoor ging, want een gelijkspel was meer conform het spelbeeld geweest. Maar ja… een oude voetbalwet zegt: Als je zelf niet scoort, doet de tegenstander het wel.

Komende week speelt Quick ’20 Za2 in Oldenzaal tegen een oude bekende, Rigtersbleek 2 (vorig seizoen 0-3 en 5-0) en mag Achilles ’12 2 proberen SV Losser 2 de eerste nederlaag toe te brengen. Voor de supporters van het elftal van Demir en Lupker: de wedstrijd begint om 15.00u op sportpark Vondersweide.

Opstellingen:

Achilles ’12 2: B. Bijen, T. Kamerich, B. Veenstra, M. Westerhof, J. Lelifeld, T. ten Dam, M. Heideman, S. Boer ©, F. Beltman, M. Rosink, M. Swijghuizen.

Quick ’20 Za 2: T. Notenboom, L. Ketelaar, C. Geypens (A. Inan), T. Kempers, J. Mulder, N. Nijhuis (S. Boerriger), K. Benneker (N. Čolo), M. Winkelhuis ©, K. van Coeverden, C. Koopman, W. Kienhuis.

Scoreverloop:

28′ 0-1 Mulder, 30′ 0-2 e.d., 40′ 1-2 Rosink, 66′ 1-3 Kempers