Hoofdmacht Quick’20 scoort 10 keer tegen Go Ahead Kampen

zondag 6 november 2022 - 1e selectie

De hoofdmacht van Quick’20 had zaterdagmiddag geen kind aan Go Ahead Kampen. Op het eigen sportpark Vondersweijde werden de dubbele cijfers gehaald: 10-1.

Een uitslag die alles zegt over het wedstrijdbeeld. De gasten uit Kampen kwam er niet aan te pas en dat had mede te maken met de rode kaart die Luuc Knol in de eerste helft kreeg. De spelers van Go Ahead waren sowieso snel ‘over de rooie’, zelfs onderling hadden de voetballers het met elkaar in het vet.

Het duel kende een droomstart, want er waren nog geen 60 seconden gespeeld of er stond al 1-0 op het scorebord. Het was Frank Eulderink die alert reageerde en de doelman van Go Ahead, de nummer 10 op de ranglijst, kansloos liet. In de 19e minuut verdubbelde Peter Ilia de score (2-0). Aan de 3-0 van Jip Kemna ging een gave assist van Eulderink vooraf. Vanaf de 34e minuut moesten de gasten met 10 man verder en nog voor rust werd er drie keer gescoord door Furkan Akova (2) en Ilia (vanaf de penaltystip). Een ruststand van 6-0, het kan bijna niet zo zijn dat de hoofdmacht van Quick’20 ooit zo vaak scoorde in de eerste helft.

Na rust begon de ploeg van trainer René Nijhuis slapjes en dat leverde Go Ahead meteen onnodig doelpunt op: 6-1. Daarna, met de nodige wissels, hervatte Quick’20 zich en werd het uiteindelijk 10-1. De treffers kwamen op naam van Ilia (2) Akova en Kemna. Quick’20 blijft door de ruime overwinning koploper in de eerste klasse.

Quick’20-Go Ahead Kampen 10-1 (6-0)
1. Eulderink 1-0, 19. Ilia 2-0, 30. Kemna 3-0, 44. Akova 4-0, 45+3 Akova 5-0, 45+6 Ilia 6-0 (pen), 54. 6-1  Go Ahead, 64. Ilia 7-1, 68. Ilia 8-1, 73. Akova 9-1, 90. Kemna 10-1.