Nieuws

Quick’20 Za2 verslaat Tubantia 2, zij het geflatteerd: 6-0

donderdag 3 november 2022 - ZA2


Afgelopen zaterdag (29-10) trad Quick ’20 Za2 aan tegen Tubantia 2 uit Hengelo, een ploeg die pas een nederlaag had geleden (tegen Achilles ’12 2) en de andere partijen winnend had afgesloten. Een geduchte tegenstander zou je op voorhand kunnen zeggen.

En dat bleek ook tijdens de wedstrijd. De thuisploeg trok onmiddellijk onder de bezielende leiding van Willem Kienhuis ten aanval, maar de gasten toonden zich zeer gevaarlijk bij counters. Reeds vroeg in de wedstrijd leidde zo’n counter tot een grote kans, toen een Hengelose aanvaller ontsnapte aan buitenspel en alleen kon afgaan op doelman Thomas Notenboom. Notenboom bleef echter kalm en wist een doelpunt te voorkomen.

Hierna creëerden de gastheren een (vooral optisch) overwicht, maar rond het penaltygebied van de Hengeloërs was men niet scherp genoeg om de Hengelose goalie Westerhof in verlegenheid te brengen, tot de 33ste minuut toen een splijtende pass van Jurrien Mulder Kai Benneker bereikte, die alleen op doelman Westerhof af kon gaan en uiterst koelbloedig de bal langs de doelman in het doel schoot: 1-0. Met deze moeizaam behaalde voorsprong gingen beide teams aan de thee.

 

Na rust hetzelfde spelbeeld: een dominant spelende thuisploeg en een vooral counterende bezoekers. Na een kwartier besloot trainer Engin ‘Okki’ Demir te wisselen. Sil Boerrigter en Amanuel Inan kwamen voor Kevin van Coeverden en Cas Koopman. Vooral Sil Boerrigter blijkt zich te ontwikkelen tot een soort ‘supersub’, omdat hij reeds na vijf minuten op aangeven van Amanuel Inan de 2-0 liet aantekenen.

Nu kwam een fase waarbij de thuisploeg in een soort flow kwam en de bezoekers niet wisten hoe ze het hadden. De ene goede aanval volgde op de andere en in de 68ste minuut (vijf minuten na de 2-0) zette Tim Kempers op aangeven van Mats Winkelhuis de 3-0 op het bord. Luttele minuten later vervingen Nermin Čolo en Koen Kosters respectievelijk Niek Nijhuis en Willem Kienhuis. Maar ook zonder deze aanjager (Kienhuis) en onvermoeibare middenvelder (Nijhuis) bleef de druk op de gasten hoog en in de 77ste minuut wist Sil Boerrigter de fraaiste goal van de middag te scoren door vanaf links de Hengelose sluitpost in de korte hoek te verrassen.

Drie minuten later gaf hij een assist op Nermin Čolo, die de 6-0 eindstand vastlegde. De resterende tien minuten speelden de Oldenzalers geroutineerd uit, hoewel de bezoekers nog probeerden de score een enigszins draaglijker aanzien te geven. Zonder dat er nog gescoord werd, floot scheidsrechter W. Nijhuis na 90 minuten af en zo behaalde de ploeg van coaches Demir en Lupker een verdiende, maar geflatteerde overwinning. Volgende week wacht een nieuwe uitdaging: het nog ongeslagen Achilles ’12 2 in Hengelo.

 

Opstellingen:

Quick ’20 Za2: T. Notenboom, L. Ketelaar, C. Geypens, T. Kempers, J. Mulder, N. Nijhuis (N. Čolo), K. Benneker, M. Winkelhuis ©, K. van Coeverden (S. Boerrigter), C. Koopman (A. Inan), W. Kienhuis (K. Kosters).

Tubantia 2: D. Westerhof, A. Kooistra, D. Charro, Y. Rooroh, S. Youssef, S. van Stein Callenfels ©, T. Hengeveld, M. Ulkeman, T. Wennink, R. Kevelham, T. Grunenberg.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube