Mooie complimenten van asv Dronten!

vrijdag 21 oktober 2022 - 1e selectie

Verslag van de site van asc Dronten d.d. 15 oktober 2022

asv Dronten komt sneu weg uit Oldenzaal

Om te voorspellen dat Quick’20 dit jaar de kampioenskandidaat nummer 1 is hoef je geen helderziende te zijn. De ploeg uit Oldenzaal was als zondagploeg een sterkhouder in de zondag divisie en wil op het zaterdag niveau ook snel terug naar dit niveau. Sinds de overgang naar de zaterdagafdeling werden er alleen nog maar kampioenschappen gevierd en lag het alleen aan Corona dat men al niet terug is op een hoger niveau. Toch had asv Dronten vanmiddag één punt mee kunnen nemen uit Oldenzaal als men de kansen in het 1e uur beter had afgerond. Uiteindelijk leidde 2 discutabele strafschoppen de uiterst geflatteerde 4 -1 nederlaag in.

Asv Dronten kon vanmiddag weer beschikken over doelman Alex Bindenga en Niek Telgen en startte in de volgende opstelling: Bindenga, Brouwer, Diepstraten, de Brons, Siebelink, Telgen, Kroes, Timmer, Schols, Leichtenberg en Meulens.

Op het prachtige sportpark met een biljartlaken als grasveld, begon Quick’20 goed aan de wedstrijd. De zwart-witten beschikken over een uitstekend voetballende ploeg die met verzorgt spel de tegenstander onder druk zet. Aan fysieke strijd heeft het elftal van trainer René Nijhuis een hekel en men probeert door snel spel de duels te ontwijken.

In de eerste 20 minuten van de wedstrijd kreeg Quick’20 een aantal goede schietkansen maar Alex Bindenga redde meerdere malen met voeten en handen. Asv Dronten kon voetballend goed mee komen en probeerde daar waar mogelijk met de snelle omschakeling het doel van Quick’20 te vinden. In de 24e minuut kreeg Florijn Diepstraten de 1e kans. Diepstraten ontving in de 16 meter de bal uit een vrije trap ineens voor zijn voeten maar kon geheel vrijstaand niet goed afdrukken waardoor de bal naast rolde.

Een paar minuten later verloor Quick’20 de bal in de opbouw en schakelde Yordi Schols om. Hij bediende Yanick Leichtenberg op maat en het harde schot van de wederom hardwerkende Leichtenberg verdween een klein half metertje over het doel. Weer een paar minuten later had Rico Meulens pech dat zijn lage schuiver op de binnenkant van de paal belandde en de rebound door Schols niet goed kon worden verwerkt.

Asv Dronten rook bloed en bleef kansen krijgen. In de 42e minuut speelde Schols zich goed vrij maar oog in oog met doelman ter Braak was laatstgenoemde sterker en wierp zich op het juiste moment voor de bal.

Eén minuut voor rust was het dan toch raak. Nadat Nick Siebelink zijn schot door de keeper had zien worden gekeerd was de aansluitende corner een prooi voor Florijn Diepstraten. De corner van Yordi Schols werd met veel precessie op het hoofd van de geheel vrijstaande Diepstraten gelegd die vervolgens onberispelijk snoeihard raak kopte. Met de 0 – 1 voorsprong mochten beide ploegen richting de thee.

Na de rust kreeg Yordi Schols gelijk een enorme kans. Met het nodige fortuin kreeg Schols de bal via wat Quick benen mee waardoor hij oog in oog kwam te staan met de Quick goalie. Daar waar dit soort kansen normaal een doelpunt zijn miste Schols nu de koelbloedigheid en wist de doelman het schot te keren. Geen 0 – 2 dus.

Na deze kans werd asv Dronten de verdediging ingedrukt en probeerde Quick de gelijkmaker te forceren. In de 54e minuut kwam Dronten nog goed weg toen een der voorwaartsen oog in oog met doelman Bindenga hard in het zijnet schoot. Quick bleef het proberen met het inspelen van de spitsen rond de 16 meter waarbij de asv Dronten verdediging een aantal keren een overtreding nodig had om de speler van Quick te stoppen. Drie vrije trappen op rij werden echter evenzovele malen (hoog) overgeschoten.

In de 65e minuut kwam Quick toch op gelijke hoogte. Via een slimme steekbal werd de spits van Quick bereikt. Keeper Bindenga kwam het doel uit en tikte al dan niet de speler aan. Of dit buiten of binnen de 16 meter was zal moeten worden aangetoond via de beelden. Velen zagen dat het toch echt buiten de 16 meter was. Scheidsrechter van Zuijlen wees echter gedecideerd naar de stip en gaf Bindenga een gele kaart. De strafschop werd feilloos benut door Loed Keizer.

Tien minuten later kreeg Quick een 2e strafschop. Bij een duel in de 16 meter zou een speler van Quick zijn aangetikt die vervolgens gretig ging liggen. Ook deze strafschop gaf de nodige stof tot discussie maar van Zuijlen was wederom gedecideerd. We zullen maar zeggen dat we de ene week geluk hebben met het krijgen van de strafschop en dat we nu 2 keer pech hadden. Zuur en onverdiend was het wel. Ook nu was Loed Keizer in het een op een duel met Bindenga de koelste en was de achterstand van Quick weggepoetst.

Trainer Posthuma probeerde met het inbrengen van van der Vlag, Woertink en de Boer de bakens nog te verzetten maar de wedstrijd was gespeeld en het licht ging langzaam uit bij het hardwerkende Dronten. In de 90e en 92e kwam de uiterst geflatteerde 4 – 1 op het scorebord waarbij niet goed opruimen in de verdediging spits Jip Kemna twee opgelegde kansen opleverde die beide malen simpel het verlaten doel konden worden binnengeschoten.

Hiermee was de 1e nederlaag, na een jaar ongeslagen te zijn, een feit. Geen schande tegen deze tegenstander maar het had ook anders kunnen aflopen als asv Dronten koeler was geweest in de afwerking. Toch verdient het elftal, zonder enige uitzondering, alle lof voor het vertoonde spel en is er met deze nederlaag geen man overboord. Als er zo blijft worden gespeeld zullen nog vele punten worden binnengehaald. Volgende week is er geen wedstrijd (bekerprogramma waarvoor asv Dronten al is uitgeschakeld) waarna de competitie op 29 oktober wordt hervat met een uitwedstrijd tegen Go-Ahead Kampen.