Nieuws

Quick’20 Za2 rekent af met PH2 in een eenzijdige bekerwedstrijd: 6-0

donderdag 20 oktober 2022 - ZA2


Dankzij de uitstekende resultaten in de poulefase van het bekertoernooi (4-2 tegen Den Ham 2 en 1-3 bij Hardenberg ’85 2) had de Oldenzaalse tweedeklasser zich gekwalificeerd voor de eerste ronden van de knock-outfase. De loting had hen gebracht tegenover PH 2 uit Almelo, dat eveneens in de  (reserve)tweede klasse speelt. Beide ploegen traden derhalve dinsdagavond 18 -10 aan op veld 6 van sportpark Vondersweide. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Kiremit uit Almelo. Het zou voor hem geen moeilijke avond worden; daarvoor was het niveauverschil tussen beide elftallen te groot.

Vanaf de aftrap ontspon zich een eenzijdig duel, waarin de routine van de spelers van de thuisploeg zorgde voor een enorm veldoverwicht. De vraag was alleen hoe het zou duren voor de score geopend zou worden. Hoewel de thuisploeg aardig wat kansjes wist te creëren, duurde het nog tot de 31ste minuut voor de 1-0 op het scorebord kwam. Bij een aanval over rechts kwam de bal bij Niek Nijhuis, die zag dat Jurriën Mulder er beter voorstond en hem de bal deed toekomen en Mulder aarzelde geen moment en schoot van afstand de 1-0 achter doelman Jeroen Reefman. Kort hierna leek Niek Nijhuis dan toch eindelijk zijn doelpuntje mee te pakken, maar zijn 2-0 werd afgekeurd wegens buitenspel. De 2-0 kwam er nog wel voor de rust en wel  op een curieuze wijze: een dieptepass van Willem Kienhuis, die weer ouderwets zijn ploeg naar voren joeg, werd verkeerd beoordeeld door de keeper van de gasten en zo was het voor Kai Benneker een koud kunstje om de bal het Almelose doel in te lopen.

Met deze stand werd er gerust. Na de aftrap was het niet de vraag of er nog meer gescoord ging worden, maar hoe hoog te score op zou lopen, omdat de onervaren Almeloërs er in zijn geheel niet aan te pas kwamen tegen de maar al te geroutineerde gastheren.

In de 52ste minuut maakte Sil Boerrigter op aangeven van Ches Geypens er 3-0 van.

Het eenzijdige duel ging definitief op slot in de 75ste minuut door een tweede doelpunt van Kai Benneker. Reeds drie minuten later maakte Benneker zijn derde van de avond op aangeven van Ches Geypens.  Het slotakkoord in deze wedstrijd was voor Sil Boerrigter, die in de een-na-laatste minuut de 6-0 op het bord zette.

Conclusie PH 2 is uitgeschakeld voor de beker en de ploeg van coach ‘Okki’ Demir bekert verder. Benieuwd wat de loting voor de volgende ronde brengt.

 

Opstellingen:

Quick ’20 Za2: M. Meijer, B. Alberink (S. Zeeuw), L. Ketelaar, C. Geypens, S. Boerrigter, J. Mulder, N. Nijhuis, A. Inan (R. Groenewold), K. Benneker, M. Winkelhuis ©(K. Kosters), W. Kienhuis.

PH2: J. Reefman, M. Gonuldas, G. van Verseveld, K. van Reeuwijk, R. Peters, O. v.d. Hof ©, J. Ronhaar, J. v.d. Hof, J. Nijhof, S. Cameron, T. Woldendorp.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube