Nieuws

Quick’20 Za2 haalt moeizame overwinning in Haaksbergen op HSC ’21 2: 2-3

donderdag 20 oktober 2022 - ZA2


Een week nadat de wedstrijd tegen DZC ’68 3 gestaakt is, hervatte het elftal van coach Engin ‘Okki’ Demir de competitie met de altijd lastige uitwedstrijd in Haaksbergen tegen HSC’21 2, ook al een oude bekende, omdat beide ploegen elkaar vorig seizoen troffen in de derde klasse. Toen waren de Oldenzalers tweemaal te sterk voor de Haaksbergenaren (thuis 3-1, uit 0-3), maar resultaten uit het verleden zijn, zoals bekend geen garantie voor de toekomst.

Dus troffen beide ploegen elkaar afegolpen zaterdag (15-10) op een prima bespeelbare grasmat, enigszins achteraf, maar de toeschouwers die het veld hadden gevonden kregen een spannende wedstrijd geboden.

De thuisploeg had een verdedigende tactiek bedacht om het de gasten ditmaal zo moeilijk mogelijk te maken. Vanuit hun verdediging schakelden zij dan razendsnel over op de tegenaanval. De gasten gingen als vanouds uit van hun eigen, dominante, speelstijl, maar omdat de scherpte ontbrak wisten zij de gastheren onvoldoende in verlegenheid te brengen. De thuisploeg zorgde wel voor de nodige problemen voor de Oldenzaalse verdediging en al vrij snel kreeg zij een dot van een kans, toen een van hun aanvallers door de verdediging glipte en alleen richting doelman Notenboom kon gaan, maar de Oldenzaalse goalie wist in twee instanties verder onheil te voorkomen.

In de tiende minuut echter slaagden de groenwitte voorwaartsen er andermaal in de Oldenzaalse verdediging te verschalken en zette Jesper ten Berge de 1-0 op het scorebord. Aan het spelbeeld veranderde dit niets, de Oldenzalers bleven gecontroleerd aanvallen, zonder daarbij erg gevaarlijk te worden. Er was dan ook een vrije trap van Jurriën Mulder voor nodig om de 1-1 op het bord te zetten. In de 27ste minuut schoot hij van een meter of 20 de bal ineens achter de kansloze Haaksberger doelman.

Luttele minuten voor rust leidde onnodig balverlies andermaal tot een grote kans voor de thuisploeg. In zijn poging erger te verhinderen schoot de voor Engin Demir ingevallen linksback Amanuel Inan de bal hard achter zijn eigen doelman: 2-1.

Met deze stand gingen beide ploegen rusten.

 

Na de thee togen de bezoekers onmiddellijk ten aanval ten einde niet tegen hun eerste nederlaag aan te lopen. Onder leiding van ‘aanjager’ Willem Kienhuis werd de aanval gezocht, maar de Oldenzaalse spitsen bleven een beetje flets. Derhalve werd Sil Boerrigter in de ploeg gebracht en die had met zijn eerste balcontact bijna voor de gelijkmaker gezorgd. De gastheren, die in eerdere competitiewedstrijden al twee maal in het laatste kwartier hun tegenstanders langszij hadden zien komen, kwamen steeds meer onder druk en slaagden er amper nog in om gevaarlijke couters op te zetten. Rick Groenewold, die het tot dan toe bijzonder lastig had met zijn directe tegenstander, had in de 75ste minuut weinig geluk met een schot op de lat en ook Tim Kempers wist uit een moeilijke hoek slechts de lat te raken.

Tien minuten voor tijd werd het echter gelijk: een prachtige dieptepass van Jurriën Mulder werd door Amanuel ‘Manutelli’ Inan nog fraaier gecontroleerd en ‘Manutelli’ schoot de gelijkmaker achter doelman Natter.

Nu moesten de groenhemden wel weer aan aanvallen gaan denken, maar het ontbrak hun aan de conditie om dit te doen. Bovendien werden zij in de 82ste minuut verrast door een schitterend doelpunt van Sil Boerrigter, die een pass van Kevin ten Coeverden in de verre linkerhoek schoot: 2-3. Omdat HSC’21  2 onmachtig was om de Oldenzaalse defensie in verlegenheid te brengen, konden de gasten de drie punten in de tas steken, na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Tafas.

 

Opstellingen:

HSC ’21 2: J. Lankheet, J van Baren, J. ten Berge, L. ter Avest, J. Wissink, K. van Doorn, J. Brummelhuis, B. Veldhuis, S. Keemers ©, N. Spoolder, S. Natter.

Quick ’20 Za2: T. Notenboom, E. Demir (A, Inan), C. Geypens (S. Boerrigter), R. Groenewold, T. Kempers, J. Mulder, N. Nijhuis, K. Kosters, K. van Coeverden, C. Koopman, W. Kienhuis.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube