Quick ’20 Za 2 geeft Wilhelminaschool 2 ongenadig pak slaag: 1-11

dinsdag 4 oktober 2022 - ZA2

Quick ’20 Za 2 heeft afgelopen zaterdag (1-10) zijn ambities onderstreept met een daverende uitslag. Het tweede elftal van Wilhelminaschool uit Hengelo werd onder de voet gelopen.

Vanaf de aftrap was het éénrichtingsverkeer richting het doel van Justin Huiskes. De Hengeloërs hadden moeite om de bal in eigen gelederen te houden en waren derhalve gedwongen met man en macht te verdedigen. Dit ging goed tot de 9de minuut, toen Ches Geypens met een steekpassje Rick Groenewold bereikte, die zich knap vrij speelde en doelman Huiskes met een schuiver in de rechterhoek kansloos liet. Na een goed kwartier spelen stond zowaar een gelijke stand op het scorebord. Bij een van de spaarzame tegenaanvallen ontsnapte Tim Prins aan de Oldenzaalse verdediging, haalde de achterlijn en bediende Jasper Warlich, die Tomas Notenboom omspeelde en gemakkelijk scoorde: 1-1.

Opnieuw togen de Oldenzalers ten aanval en het duurde weer een kleine 8 minuten voor de hernieuwde voorsprong op het bord stond: uit een scrimmage voor het Hengelose doel kon de alomtegenwoordige Willem Kienhuis het laatste zetje aan de bal geven om zo de 1-2 te maken. In de laatste fase van de eerste helft ging het snel: eerst scoorde de ongrijpbare Rick Groenewold op aangeven van Willem Kienhuis, daarna andermaal Rick Groenewold op aangeven van Harmen Snippe, en nog een keer op aangeven van Tim Kempers. Dat het op dat moment ‘maar’ 1-5 stond had de thuisploeg te danken aan hun goalie Justin Huiskes, die een aantal keren Tim Kempers en Niek Nijhuis van een doelpunt afhield. Maar dezelfde doelman was op slag van rust kansloos op een kopbal van Harmen Snippe uit een corner van Jurriën Mulder, waardoor de prima scheidsrechter Brager bij de stand 1-6 voor de pauze kon fluiten.

Na de rust was het spel aanvankelijk wat vlakjes en kwamen er de nodige wissels : Harmen Snippe was al in de kleedkamer gebleven, voor hem speelde Kevin van Coeverden en na een tiental minuten maakte  Willem Kienhuis plaats voor Koen Kosters.

In deze fase was het spel van de bezoekers wat slordig, tot de 66ste minuut, toen Koen Kosters op aangeven van Rick Groenewold  de 1-7 op het bord bracht. Hierna kwamen Nermin Čolo en Engin Demir in het veld voor resp. Niek Nijhuis en Rick Groenewold. Met deze verse krachten zetten de bezoekers nog eens aan, hetgeen leidde tot de nodige kansen voor Tim Kempers, wie wat geluk ontbrak in de afwerking en die telkens op doelman Justin Huiskes stuitte.

Daarna sloeg hij evenwel in vijf minuten tijd twee keer toe: 1-8 op aangeven van Jurriën Mulder en 1-9 op aangeven van Cas Koopman. Nog geen twee minuten later werd de 10 bereikt, toen Engin ‘Okki’ Demir een bal voor het doel voorzette en Kevin van Coeverden bij de tweede paal uithaalde: 1-10 (het scorebord kon dit niet meer aan). De gastheren werden totaal murw gespeeld, maar bleven sportief voetballen. Het slotpunt was dan weer voor de inmiddels ontketende Tim Kempers, na een assist van Kai Benneker. Dit doelpunt viel vier minuten voor tijd en tot opluchting van de gastheren bleef het hierbij.

Benieuwd of de Oldenzaalse ploeg deze vorm kan vasthouden naar volgende week. Dan komt namelijk een voor hen nieuwe opponent – DZC ’68 3 – naar sportpark Vondersweide. Eens kijken of zij dan de ambities kan onderstrepen.

Opstellingen:

Wilheminaschool 2: J. Huiskes, T. Prins, L. Lenting, J. Huiskes, C. van Leeuwen, R. Kruiswijk, B. Stubbe  ©, J. Warlich, M. Wienk, K. Edelijn, B. Mulder.

Quick ’20 Za 2: T. Notenboom, L. Ketelaar ©, Ch. Geypens, R. Groenewold (E. Demir), T. Kempers, J. Mulder, N. Nijhuis (N. Čolo) , K. Benneker, H. Snippe (K. van Coeverden), C. Koopman, W. Kienhuis (K. Kosters).