Nieuws

Quick’20 maatje te groot voor streekgenoot

maandag 3 oktober 2022 - 1e selectie


De hoofdmacht van Quick’20 was zaterdagmiddag een maatje te groot voor Achilles’12. De derby werd met ruime cijfers gewonnen: 6-0. Zowel Quick’20 als Achiles’12 debuteert dit seizoen in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal.
De derby, die vroeger veel publiek trok, werd geen wedstrijd waar de vonken vanaf vlogen. Daarvoor was het kwaliteitsverschil simpel te groot. Had Achilles’12 dan helemaal niets in te brengen? Nou, daarmee zouden we de Hengelose ploeg te kort doen. Maar de verdedigers kregen nauwelijks vat op het aanvalsspel van de thuisclub.
Het was Tim Zwienenberg, die verrassend als rechterspits begon, die de eerste twee doelpunten voor zijn rekening nam, in de zesde minuut en in de zestiende minuut. Daarmee gooide Quick’20 de wedstrijd al snel in het slot, zonder hoogstaand te spelen overigens. Furkan Akova maakte er voor rust nog 3-0 van en deed dat op erg fraaie wijze. Hij krulde de bal van zo’n achttien meter in de kruising.
Na rust bleef Achilles’12, met in de ploeg voormalig Quick-speler Jeroen Visscher, de mindere. Het duurde echter tot de 72e minuut voordat er weer een doelpunt te noteren viel. Goed doorzetten van Loed Keizer leverde hem een gelukkig doelpunt op, waarna Cas Goorhuis Oude Sanderink de laatste twee treffers voor zijn rekening nam. Eerste kopte hij fraai raak uit een afgemeten voorzet van Frank Eulderink en in de slotminuut zorgde Cas voor het hoogtepunt van de middag. Kappend en draaiend zette hij drie spelers van Achilles’12 (een ervan speelde hij zelfs door de benen) en pegelde hij de bal keihard via de paal achter de Achilles-doelman.
Al met al een prima middag voor de mannen van trainer René Nijhuis. Quick’20 deelt de koppositie met SVZW en WHC. Laatstgenoemde club is komende zaterdag in Wezep de tegenstander.
Quick’20 – Achilles’12 6-0 (3-0)
5. Zwienenberg 1-0, 16. Zwieneberg 2-0, 34. Akova 3-0, 72. Keizer 4-0, 76. Goorhuis Oude Sanderink 5-0, 90. Goorhuis Oude Sanderink 6-0.
Opstelling Quick’20: Meyer, Tanke (53.Goorhuis Oude Sanderink), Heskamp, Huyts, Keizer; Oude Scholtenhuis, Huitink (64.Eulderink), Kemna, Zwienenberg, Ilia (78.Koroma), Akova (64.Snelders)
Klik hier voor de foto’s

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube