Nieuws

Derby tussen Quick’20 en Achilles’12 herleeft op ‘Vondersweijde’

donderdag 29 september 2022 - 1e selectie


Oude tijden herleven komende zaterdag op sportpark Vondersweijde. Dan namelijk is Achilles’12 de tegenstander van onze hoofdmacht. De terugkeer van een derby die in het verleden altijd goed werd gezocht.

 

Achilles’12 liep in de eerste competitiewedstrijd tegen een nederlaag aan. Op het eigen sportpark ’t Wilbert ging de ploeg van trainer Omar Wennink met 2-1 onderuit tegen DZOH uit Emmen. Quick’20 daarentegen pakte meteen drie punten. In Zwolle werd SVI met 3-2 verslagen, door doelpunten van Peter Ilia, Loed Keizer en Yusuf Koroma.

Tegen Achilles’12 willen de manschappen van trainer René Nijhuis de ongeslagen status natuurlijk handhaven, terwijl de roodhemden uit Hengelo er alles aan zullen doen om de eerste punten binnen te halen. Trainer René Nijhuis kan in elk geval niet zijn ‘droom-elf’ opstellen. Er zijn spelers die er zeker niet bij zijn en ook staan er vraagtekens achter de namen van diverse spelers. Vanwege werk zijn Milan Braam en Lennart Jansink er zaterdag in elk geval níet bij. Dat geldt ook voor de geblesseerden Joris Snijders en Hessel Oude Hengel. Nog onduidelijk is of Yusuf Koroma erbij is, hij trainde deze week niet vanwege corona. Het meespelen van Yuri Coolen is ook onzeker, hij trainde niet vanwege griepverschijnselen.

Daar komt bij dat Frank Eulderink deze drie weken niet kan trainen vanwege werk. De aanvaller is er wel bij, maar zal niet in de basis beginnen. Positief is dat Ryan Snelders op de weg terug is, hij miste een deel van de voorbereiding door een voetblessure. En ook doelman Chiel ter Braak werkt aan zijn rentree, tegen Achilles’12 neemt Maarten Meyer opnieuw plaats onder de lat.’Al met al een behoorlijk lijstje met afwezigen en vraagtekens, maar ik heb natuurlijk alle vertrouwen in de spelers er kort achter zitten’, aldus trainer René Nijhuis, die Achilles’12 typeert als een gevaarlijke outsider.

‘Zeker met een goede voetballer als Jeroen Visscher, die we natuurlijk nog goed kennen, op het middenveld en een slimme en ervaren spits als Robert Wilens in het team.’

Jeroen Visscher, hier nog in het shirt van Quick’20, keert zaterdag terug op sportpark Vondersweijde. In het rood van Achilles’12.

 

De derby tussen Quick’20 en Achilles’12 begint zaterdagmiddag om 15.00 uur.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube