Nieuws

Quick’20 Za 2 start de competitie met (een magere) winst tegen AZSV 3

woensdag 28 september 2022 - ZA2


Na het succes in de bekercompetitie, waarin de mannen van Engin Demir zowel Den Ham 2 als Hardenberg ’85 2 op een nederlaag trakteerden, begon de formatie afgelopen zaterdag (24 -9) aan de competitie. Dit jaar speelt Za 2 in de tweede klasse, waarin het  – gek genoeg- een aantal tegenstanders treft van het afgelopen seizoen in de derde klasse. Reden hiervoor is dat de KNVB de inschrijving voor alle teams heeft opgesteld, omdat de eerste en de tweede klasse A-categorie zijn en vanaf de derde klasse B-categorie. Na het kampioenschap in de derde klasse vorig seizoen streeft Za 2 er dit seizoen naar om te promoveren naar de eerste klasse.

Het eerste obstakel was AZSV 3 uit Aalten, een onbekende, want nieuwe tegenstander.

De Oldenzalers begonnen overdonderend. Reeds na een tweetal minuten kreeg de ploeg een grote kans, toen Willem Kienhuis uit een voorzet van links  de 1-0 op het scorebord had kunnen, ja moeten toveren, maar de altijd kopsterke Kienhuis bukte merkwaardig genoeg en kreeg daardoor de bal in zijn nek in plaats van op zijn voorhoofd.

De eerste vijftien minuten domineerde de thuisploeg en ondergingen de gasten het spel, maar omdat bij de thuisploeg het kruit kennelijk nat geworden was, leverde dit geen voorsprong op, ondanks de vele kansen. Doelman Derek te Bokkel bleek bovendien een betrouwbare keeper en een behoorlijke sta-in-de-weg. En zoals dat bij voetbal gaat, scoorden de bezoekers uit hun eerste mogelijkheid wel: bij een misverstand tussen Willem Kienhuis en doelman Tomas Notenboom kreeg een Aaltense aanvaller de bal op een presenteerblaadje en liet dit cadeautje niet onuitgepakt en tekende zo in de 20ste minuut voor de 0-1.

Onverstoord echter togen de gastheren weer ten aanval, hetgeen weer de nodige kansen opleverde, maar het duurde tot de 35ste minuut, toen Rick Groenewold na een assist van Kai Benneker met een schuiver de Aaltense doelman wist te verschalken: 1-1. Met deze stand blies scheidsrechter Tafas voor de thee.

 

Meteen na de pauze weer hetzelfde beeld, verdedigende bezoekers en een aanvallende thuisploeg, die ditmaal wel een bliksemstart had. In de 46ste minuut bediende Rick Groenwold Kai Benneker en die verschalkte de uitstekend keepende te Bokkel wel : 2-1. Het spelbeeld bleef hierna wel eentonig, namelijk een aanvallende thuisploeg en een onmachtige tegenstander, die met moeite tot wat aanvallen kwam.

 

Met slechts een doelpunt voorsprong behoorlijk riskant dus, al konden de Oldenzalers vertrouwen op hun uitsttekende doelman en hun ijzersterke verdediging. Zo eindigde de wedstrijd dus in een kleine overwinning voor de thuisploeg, hoewel een grotere overwinning in had gezeten. Komende week bezoekt de ploeg een bekende tegenstander, nl. Wilhelminaschool 2 en misschien zit er net als vorig jaar een eclatante overwinning in, als de ploeg wat efficiënter met de kansen omgaat.

 

Opstellingen:

Quick’20 Za2: T. Notenboom, L. Ketelaar, Ch. Geypens (E. Demir), R. Groenewold (N. Čolo), T. Kempers, M. Winkelhuis, N. Nijhuis (A. Inan), J. Hommels, K. Benneker (S. Boerrigter), C. Koopman, W. Kienhuis (K. van Coeverden).

AZSV 3: D. te Bokkel, D. Bruil, L. Eppink, J. Euting, D. Hiddink, L. Hiddink, Th. Lammers, N. Rensing, D. van Rossum, B. Wenting, L. Wenting.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube