Nieuws

In Memoriam Berny Arends

zaterdag 10 september 2022 - Algemeen


Berny is van 13 januari 1943 en overlijdt op 79-jarige leeftijd op 22 augustus 2022.

Berny, getrouwd met Siny en vader van dochter Anja en zoon Bart en opa van Emre, heeft bij Quick’20 diverse jeugdelftallen doorlopen en was tot 27 jaar actief in de lagere seniorenelftallen.

In de jeugd speelde hij samen met vele bekende voetballers. Hiernaast is dat te zien op een foto van het A elftal uit 1959. Berny gehurkt op de onderste rij. Ook werd hij kampioen met het 5e seniorenelftal met promotie in het seizoen 1968–1969.

Berny heeft zijn leven lang in Oldenzaal gewoond en was een echte Boeskool die voor de liefde Oldenzaal even uitging om in Losser zijn vrouw Siny te ontmoeten. Elke dag stapte hij op de fiets om haar te ontmoeten. Om in het onderhoud van zijn gezin te voorzien werkte hij in Hengelo, eerst bij Stork en later bij de AKZO.

De zorg voor zijn gezin stond altijd voorop en die liefde gaf hij ook altijd aan zijn drie kleindochters die meekwamen met zijn schoonzoon. De laatste jaren stond hij altijd klaar om zijn vrouw Siny mantelzorg te bieden.

Na zijn voetbalcarrière bij Quick’20 en toen de omstandigheden het toelieten begon Berny op 56 jarige leeftijd als trainer en jeugdleider bij Quick’20. Hij was een trouwe bezoeker van de legendarische jeugdleidersvergaderingen op maandagavond bij café Smudde.

Hij heeft de meisjes C1 en jongens C6 getraind en was ook leider van C6. Hij was vooral bekend als jarenlange leider en trainer van D-groep en van de woensdagmiddagtraining bij Quick’20 en de laatste jaren zorgde hij dat de ballen goed opgepompt waren en beheerde hij de materialen voor de instuif en zo nodig hielp hij nog als trainer. Het Archief van Quick kon ook altijd zijn hulp inroepen als er weer eens naar namen op foto’s werd gezocht.

Zijn kleinzoon Emre werd door Berny getraind en hij volgde zijn kleinzoon op de voet toen die ging voetballen bij Vogido en later bij Vosta in Enschede.

Uit een interview met de familie Arends in een clubblad uit 1994 van Quick’20 blijkt dat Berny altijd de saamhorigheid binnen de club positief vond en hij ergerde zich eraan dat er Amstel werd geschonken in de kantine. Die ergernis maakte plaats voor trots toen Quick’20 weer op Grolsch overging. Ook vond hij in 1994 dat er wel meer aandacht aan het meisjesvoetbal mocht worden besteed, die wens is ook vervuld, want dat loopt momenteel naar behoren.

Naast voetbal was Berny een enthousiast klootschieter bij Vooruit Losser.

Quick’20 zal Berny herinneren als een gemoedelijke en liefdevolle man waarop je altijd een beroep kon doen en we wensen Siny, Anja, Bart, Emre, naaste familie en de vele bekenden en voetbalvrienden veel sterkte en steun bij de verwerking van het verlies van deze voetballiefhebber die prima met de jeugd overweg kon.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube