Nieuws

Vlaggenschip van de jeugd speelt om de landstitel!

donderdag 13 juni 2024 - JO19-1


Weer een echte finale komende zaterdag op sportpark Vondersweijde! Het O19-1 elftal van Quick’20 speelt dan om de landstitel tegen de leeftijdsgenoten van Barendrecht. De eindstrijd begint om 15.00 uur. Wij blikken vooruit met Tom ter Bruggen, trainer van het vlaggenschip van de jeugd.

Tom, hoe leven jullie naar de finale toe?
Tom ter Bruggen: ‘De hele groep leeft al weken naar deze finale toe en het komt voor ons dan ook zeker niet als verrassing. De gehele spelersgroep was 100% overtuigd dat wij de finale gingen halen. We hebben een spelersgroep met veel vertrouwen, er wordt hard en scherp getraind.
We hebben ons, na een moeilijke start in januari/ februari 2024, helemaal herpakt. De gedrevenheid van de groep om beter te willen worden en om te willen winnen, heeft geleid tot deze supervorm en resultaat.

Ook zijn de spelers, die eerst wissel stonden, opgestaan. Er heerst ‘een gezonde concurrentie’ binnen de spelersgroep waarbij iedereen elkaar het gunt om in de basis te starten of om te scoren. Een mooi proces om van dichtbij mee te maken en te managen. Dit doen we met de gehele begeleiding, iedereen heeft zijn aandeel en rol hierin. Maar nu moeten we zaterdag die laatste stap zetten.’

Wéér een finale, begint het niet saai te worden?
‘Het is maar hoe je het bekijkt. Saai is het zeker niet. Je werkt vier keer per week met deze groep. Een proces waarbij opleiden en maken van doelstellingen samenkomen. Het harde werken samen, plezier maken en afspraken nakomen, heeft geresulteerd in deze verdiende finaleplaats.’

Jij maakt komend seizoen de stap naar ‘Onder 23’, kijk je hiernaar uit?
‘Zeker. Ik kijk er zeer naar uit. Het is een andere leeftijdscategorie (jong volwassenen/senioren) wat ook een andere omgang, aanpak met zich meebrengt. Een mooie en nieuwe uitdaging met als doel om opnieuw een deel van deze selectie door te laten stromen naar ons eerste elftal.’

Wat verwacht je van de finale van komende zaterdag?
‘Ik ben ervan overtuigd dat mijn gedreven groep de finale om het Nederlands kampioenschap van O19-1 gaat winnen!’

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube