Nieuws

Quick’20 wil na twee verloren finales geschiedenis schrijven

dinsdag 7 mei 2024 - 1e selectie


Quick’20 en Juliana’31 strijden woensdagavond 8 mei om 20.00 op het terrein van AGOVV om de felbegeerde Districtsbeker. Een van beide verenigingen kan bij winst clubgeschiedenis schrijven.

Beide clubs willen voor het eerst in de historie de beker mee naar huis nemen. Quick’20 strandde in 2009 en 2010 al tweemaal in de eindstrijd en voor Juliana’31 is het de eerste bekerfinale. Het houdt de gemoederen in Malden en Oldenzaal al sinds eind april bezig na winst in de halve finale van de beker. Quick’20 won op
24 april bij FC Winterswijk met 0-2 en Juliana’31 won een dag later na strafschoppen bij Excelsior’31 na een 1-1 eindstand.

Bij beide teams was de ontlading zeer groot na het bereiken van de finale. Alle seinen gingen op groen bij beide clubs om maar zoveel mogelijk supporters mee te nemen naar het terrein van AGOVV. Volgens de laatste berichten komen er van zowel van Quick’20 als Juliana’31 liefst drie grote bussen vol fans en er worden ook veel supporters verwacht met eigen vervoer. De accommodatie van AGOVV, met een prachtig hoofdveld, een nostalgische houten hoofdtribune en meerdere zittribunes langs het veld, leent zich voor een geweldige sfeer die alle supporters ongetwijfeld zullen brengen.

Juliana’31 en Quick’20 spelen in de vierde divisies C en D en zijn allebei nog niet helemaal veilig in de strijd om handhaving. Juliana’31 staat 11 e met 32 punten, vier meer dan plek 13 (nacompetitie). Quick’20 staat 9e met 34 punten, 6 meer dan de plekken 13 en 14 (NC). Handhaving in de vierde divisie is zeer belangrijk, maar toch leggen beide teams woensdag de hoogste prioriteit bij winst in de finale en zullen dan ook met de sterkst mogelijke opstelling willen aantreden.

Het enige wat over de opstelling van Quick’20 bekend is, is dat Justin Juffer het doel verdedigt evenals in alle voorgaande bekerwedstrijden. Hoe de onderlinge krachtsverhoudingen zijn is onduidelijk, wel zeker is dat een van de finalisten met een kater het veld verlaat en de andere die wellicht krijgt na het vieren van de winst.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube