FC Noaber

FC Noaber is in juli 2013 ontstaan vanuit een samenwerking gemeente en de diverse sportverenigingen. FC Noaber is een schoolvoorbeeld van wat je noemt: een WIN WIN situatie. Binnen de werkwijze van FC Noaber zijn er alleen maar winnaars.

“De stichting FC Noaber heeft als doel het verrichten en uitvoeren van activiteiten, gericht op het opleiden en ondersteunen van de jeugd van 14 tot en met 27, en het leveren van diensten ten behoeve van verenigingen en instellingen.” FC Noaber bestaat inmiddels ruim 6 jaar.

Op dit moment is FC Noaber actief met het project jeugdvrijwilligerswerk. Ook bij Quick’20, maar niet alleen bij Quick’20.

Een project van, voor, door en met jongeren. In dit project sluit je een vrijwilligersovereenkomst: een NoaberdealVoor een verdere toelichting van het project zie hieronder of op www.fcnoaber.nl

FC NOABER: Sluit jij met ons een Noaberdeal?       

Wil jij deel uitmaken van de Noaber Community? Sluit jij met ons een Noaberdeal? Waar wil jij je voor inzetten? Waar krijg jij energie van? Wat zijn jouw talenten? Wordt de maatschappij er beter van? Met de Noaberdeal maken we het mogelijk. Hoe? Dat omschrijven we hieronder.
Maatschappelijke Diensttijd FC Noaber is een project van, voor, door en met jongeren: Samen en inclusief! Jongeren beslissen mee en voeren het uit in je eigen Noaber Community. Het ‘Noaberteam’ dat door FC Noaber is opgezet bestaat dan ook alleen uit jongeren. Jongeren in de leeftijd van 14 tot en met 27 jaar.
Bij FC Noaber volg je een MDT bij een vereniging, een welzijnsinstelling, een zorginstelling, basisschool of een andere organisatie. Je voert werkzaamheden uit die belangrijk zijn en waar jij het verschil kunt maken! Je kiest datgene wat het beste bij jou past. Wij noemen dit de Noaberdeal. Je stelt uiteraard je eigen Noaberdeal samen. Net zoals je je eigen pizza kiest. Daarbij maak je ook keuze uit en de grootte van de pizza en welke pizza.

Stap 1: de grootte van de pizza; de bodem: FC Noaber Brons (80 uur), Zilver (120 uur) of Goud (160 uur).

Stap 2: de soort pizza: de saus. Wat vind je het lekkerst? Keuze uit: FC Noaber Sport, FC Noaber Welzijn, FC Noaber Cultuur, FC Noaber Technologie, FC Noaber Zorg, FC Noaber Horeca of FC Noaber Basisonderwijs.

Stap 3: de soort pizza; de topics. Wat voeg je toe? Vaardigheidstraining, EHBO-Reanimatie, Beroepskeuzetest.

De Noaberdeal met een voorbeeld: Je volgt FC Noaber Sport (Brons). Wat ga je dan doen?

  1. Je kiest een club die bij je past en een functie die je aanspreekt. Bijvoorbeeld voetbaltrainer.
  2. Je volgt de opleiding tot Trainer-Coach, je rondt deze af en krijgt een diploma.
  3. Je volgt een vaardigheidstraining in klantgerichtheid, samenwerken en resultaatgerichtheid.
  4. Je gaat vervolgens twee keer per week training geven aan een team en wordt begeleidt.
  5. Je krijgt een vrijwilligersvergoeding van netto € 2,75 per uur (wettelijk tot en met 21 jaar).
  6. Je krijgt bij de afronding een terugkoppeling van je begeleider van FC Noaber en van de vereniging. In het gesprek volgt een uitleg over FC Noaber Zilver en Goud.
  7. FC Noaber wordt afgesloten met een diploma en een door jongeren georganiseerd feest.

Kort de keuzes op een rij:

 

FC Noaber Brons 80 uur:

Kies je voor FC Noaber Brons, dan: krijg je een vrijwilligersvergoeding van € 2,75, een vaardigheidstraining in hoe je klantgericht moet zijn, moet samenwerken en hoe je resultaten behaalt. Als laatste wordt dit afgesloten met een slotfeest.

FC Noaber Zilver 120 uur:

Kies je voor FC Noaber Zilver, dan: krijg je een vrijwilligersvergoeding van € 2,75, een vaardigheidstraining, een EHBO-cursus en een reanimatiecursus. Als laatste wordt dit afgesloten met een slotfeest.

FC Noaber Goud 160 uur:

Kies je voor FC Noaber Goud, dan: krijg je een vrijwilligersvergoeding van € 2,75, een vaardigheidstraining, een EHBO-cursus, een reanimatiecursus, een beroepskeuzetest, een competentietraning en een ondernemenschapstraining. Als laatste wordt ook dit afgesloten met een slotfeest.

 

Ben je enthousiast geworden? Doe dan je MDT bij FC Noaber en meld je aan via het contactformulier op de website: www.fcnoaber.nl

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube