Nieuws

Scheidsrechters KVV Quick’20 maakt in seizoen 2023-2024 de volgende stap

maandag 17 juni 2024 - Algemeen


Verder bouwen

De scheidsrechterscommissie, bestaande uit Benno Smidt-Jos Engbers-Fatih Capar-Rick Huyts-Bas Nijhuis-Patrick Kip, heeft ook dit jaar weer de nodige stappen kunnen zetten samen met het jeugdscheidsrechters. Hieronder enkele zaken op een rij:

  1. Groei in het aantal jeugdscheidsrechters naar 32.
  2. 4 scheidsrechters hebben de SO3 afgerond.
  3. 2 scheidsrechters hebben de verenigingscheidrechterscursus afgerond.
  4. 12 jeugdscheidsrechters gaan volgend jaar deze cursus volgen.
  5. Het U11 toernooi is ook dit jaar weer volledig met eigen scheidsrechters gefloten.

Een kritische noot om te kraken

Fluiten is niet gemakkelijk en wordt nog moeilijker door schreeuwende ouders en coaches. We merken dat dit de laatste jaren is verergerd. Herkenbaar voor eenieder. Bij onze vereniging geldt als uitgangspunt dat we mensen aanspreken op dit gedrag waarbij we ook de hulp nodig hebben van alle leden. Sportiviteit en plezier staat immers voorop. Wij als commissie zijn daarom iedere zaterdagmorgen aanwezig om onze jeugdscheidsrechters te coachen en daar hoort helaas ook het ‘coachen’ van toeschouwers bij.

Blijvende zorgen om scheidsrechters bij de senioren

Het aantal scheidsrechters bij de senioren is nog gering. Hierdoor zijn we genoodzaakt dat regelmatig spelers van deze teams zelf moeten fluiten. Hier zitten overigens ook veel oud-jeugdscheidsrechters bij, dus ze hebben wel wat ervaring. We kijken komend seizoen of er enkele scheidsrechters die veelal jeugd fluiten richting de senioren kan.

Vertier

Aan het einde van het seizoen hebben de jeugdscheidsrechters ook altijd een afsluiting: karten bij Peter Bult van de Kartbaan Oldenzaal. Altijd weer een mooie strijd op de baan. De ‘senior’ scheidsrechters zullen nog afsluiten met een uitje. We kijken terug op een mooi seizoen en natuurlijk ook vooruit naar komend jaar.

Groeten en een mooie zomer toegewenst,
De Scheidsrechterscommissie.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube