Nieuws

Prima spelend Quick’20 scoort te weinig

zondag 22 mei 2022 - 1e selectie


Gisteren werd met de 1-4 zege het virtuele (denkbeeldige) kampioenschap behaald met zes punten voor en een veel beter doelsaldo dan nummer 2 Hulzense Boys en nog twee wedstrijden te gaan. Enter Vooruit wou zelf ook voetballen en groef zich niet in en dat spelletje speelt Quick’20 met liefde mee. Zo ontspon zich het eerste half uur een leuk duel met twee voetballende teams en kansen aan beide kanten, waar de beste mogelijkheden duidelijk voor de bezoekers waren. De thuisclub liet over de hele wedstrijd zien dat de corners voor hen een levensgevaarlijk wapen zijn waaruit geregeld hachelijke situaties ontstaan voor het vijandelijke doel.

 

Enter Vooruit begon sterk en scoorde al na vijf minuten de 1-0. Na een corner kreeg Menno Beuving de bal en schoot die onbereikbaar in de voor hem verste benedenhoek. De voorsprong was van korte duur, want Quick’20 sloeg de volgende minuut direct terug. Gijs Olde Scholtenhuis speelde op Lennart Jansink die op snelheid alleen voor doelman Teun Nijhof opdook en de bal langs hem schoof, 1-1. Weer vijf minuten later kwam Quick’20 op 1-2 toen Peter Ilia de assist gaf op Jip Kemna die deze kans koel benutte.

 

Jip Kemna, Peter Ilia en Frank Eulderink kregen daarna goede kansen, dikwijls was doelman Teun Nijhof de sta in de weg. Toch ging Quick’20 met twee goals voor de rust in. Na weer een assist van Gijs Olde Scholtenhuis omspeelde Frank Eulderink de keeper en schoot de bal fraai tussen de palen, 1-3.

 

Na rust verweerde Enter Vooruit zich nog wel kranig, het was niet opgewassen tegen een oppermachtig spelend Quick’20 dat de ene na de andere mooie combinatie op de mat legde, alleen werd verzuimd daaruit te scoren. Het geluk zat ook niet mee, toch werd het nog 1-4 in de extra speeltijd. De assist van Lennart Jansink  was voor uitblinker Frank Eulderink voldoende om zijn tweede doelpunt te maken. De doelman van de gastheren keepte opnieuw uitstekend evenals bij Quick’20 en waarschijnlijk zal hij wel tot speler van het jaar van Enter Vooruit. worden gekozen, een stemming die elke thuiswedstrijd gebeurt en waarvoor de supporters van de tegenstander ook hun stem kunnen uitbrengen.

 

Vier goals voor en winnen zou gewoonlijk een prachtig resultaat zijn voor Quick’20. Tegen Enter Vooruit had de zege hoger uit kunnen en moeten vallen als de vele honderd procent kansen waren benut. Niet getreurd, het vertoonde spel was prima en aanstaande zaterdag kan Quick’20 officieel kampioen worden door minimaal gelijk te spelen tegen Be Quick’28. De beste bekroning op het lopende seizoen is dan gewoon te winnen voor het thuispubliek.

 

Enter Vooruit – Quick’20 1-4 (1-3).

5. Meno Beuving 1-0, 6. Lennart Jansink 1-1, 11. Jip Kemna 1-2, 41. Frank Eulderink 1-3, 90+1. Frank Eulderink 1-4.

 

Klik hier voor de foto’s (Robert Molnar)

Klik hier voor de foto’s (Bert Verschoor)

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube