Nieuws

Nieuw prestatief tweede elftal direct kampioen

dinsdag 17 mei 2022 - Senioren


Eind vorig seizoen is er een nieuw prestatief tweede elftal geformeerd met als opdracht zo snel mogelijk op een respectabel niveau te komen, om zo beter aan te sluiten bij het eerste elftal en O23-1.

 

Het verzoek aan de KNVB Oost om ingedeeld te worden in de eerst of tweede klasse werd door de KNVB afgewezen, met de volgende argumentatie:

“Een plek ik een hogere klasse binnen de A-categorie nooit door middel van een verzoek kan worden verkregen. Om dat niveau te bereiken zal men zijn sportieve plicht moeten doen en deze plek op eigen kracht bewerkstelligen.”

 

Doordat het oude tweede elftal uitkwam in de derde klasse, moest in het seizoen 2021-2022 in deze klasse gestart worden. In de poulefase van het bekertoernooi, waarin er uitsluitend tegen clubs uitkomend in de tweede klasse werd gespeeld, was het met twee klinkende overwinningen (7-3, 5-1) en een gelijkspel (3-3) wel duidelijk dat dit team bovenin de derde klasse mee zou doen.

 

De start van de competitie was uitstekend. De eerste vijf wedstrijden werden allemaal gewonnen (3-1, 0-4, 1-4, 0-3 en 0-2). Helaas werd daarna door de Corona maatregelen de competitie tijdelijk stilgelegd. Na deze noodgedwongen onderbreking volgden de resterende drie wedstijden in de eerste periode.  Na de 3-0 overwinning op SDC’12 2 werd er onverwacht met 1-1 gelijkgespeeld tegen Juventa’12 2. Met een 2-4 overwinning op directe concurrent PH 3 werd wel de eerste periode binnengehaald.

 

De reeks van zes wedstrijden die daarna volgde werden allemaal gewonnen. Maar liefst vijf keer werd de nul gehouden, er werd maar één doelpunt geïncasseerd en er werd maar liefst 26 keer gescoord! (4-0, 3-0, 5-0, 1-7, 4-0 en 0-3)

Afgelopen zaterdag 14 mei 2022 stond de kampioenswedstrijd op het programma. FC Eibergen 2 werd met 7-1 aan de kant gezet waarna de festiviteiten los barstten. Met nog twee officiële wedstrijden te spelen zijn dit de statistieken van het seizoen.

  • 15 wedstrijden gespeeld (SDC’12 2 is weliswaar vier wedstrijden voor het eind van de competitie uit de competitie gehaald, maar die tellen we toch mee);
  • 14 keer winst;
  • 1 keer gelijk;
  • Van de 15 wedstrijden werd er 9 keer de nul gehouden. In totaal werden er maar 7 doelpunten geïncasseerd.

 

De spelers en staf van Quick’20 2 willen iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan ons succes bedanken.

Speciale dank gaat uit naar Rudie Verdam voor het wassen van onze kleding, Jan Vrijkotte voor het leveren van de benodigde materialen. Daarnaast willen we Jitse Evers, Patrick Kip, en Jan Teussink bedanken voor het vakkundig leiden van onze wedstrijden als er geen bondscheidsrechter was toegekend of niet kwam opdagen en Bert Verschoor voor het maken van de schitterende foto’s.

 

Klik hier voor de foto’s

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube