Nieuws

Quick’20 verspeelt zekere zege door concentratiegebrek

zondag 15 mei 2022 - 1e selectie


In acht dagen tijd haalde Quick’20 4 punten uit 3 en dat is normaal te weinig voor een titelfavoriet. Directe concurrent Hulzense Boys haalde er 3 uit 3. Met dat gegeven mag de verwachte titel niet meer uit handen worden gegeven. Niets is echter zeker de laatste maanden toen een voorsprong van tien punten slonk tot 2 en nu in één week weer 6 is.

Het lijkt dat de nummers 1 en 2 moeite hebben om te gaan met de druk die er toch wel op hun schouders rust.

 

Gisteren was er de eerste helft niets aan de hand voor Quick’20. Het had wel moeite om door de stugge verdediging van ZAC te dringen. Dat verdedigde met alle 11 en ging slechts sporadisch in de aanval, de eerste goede was in de 33e minuut.
Lukte dinsdagavond alles tegen WVF, gisteren waren de combinaties tot de zestienmeter redelijk, het vervolg niet.

Kansen waren er genoeg en het was jammer dat een schitterend schot van Jip Kemna net over het doel ging. Hij schoot van links van 20 meter loepzuiver in de rechterbovenhoek in de 19e minuut, het greintje geluk ontbrak. Vijf minuten voor de rust scoorde Quick’20 de openingstreffer, Ryan Snelders gaf een mooie dieptepass op Lennart Jansink die alleen op de keeper afging en de bal erlangs schoot, 1-0.

 

Na rust aanvankelijk eenzelfde spelbeeld met Quick’20 op de helft van ZAC en een doelpunt zat eraan te komen. Dat viel in de 61e minuut na weer een schitterende dieptepass van Ryan Snelders, nu op Jip Kemna die de bal aaide en de 2-0 langs de keeper schoof. Quick’20 kreeg genoeg kansen over de hele wedstrijd om ruim te winnen, het maakte tot nu 70 goals, het hadden er zeker 85 moeten zijn.

 

Daarna werden er twee spelers gewisseld en of dat ermee te maken heeft blijft een raadsel, feit is wel dat Quick’20 zich wat terugtrok en ZAC kansen zag. In de 71e minuut scoorde de vrijstaande Joey Groen van ZAC de 2-1 uit een kopbal via een corner waarop de doelman van de thuisclub zich volledig verkeek.

Quick’20 leek de kluts kwijt en dat gebeurde volledig toen er in de 84e minuut 3 spelers werden gewisseld en het publiek zag aankomen dat de gelijkmaker niet kon uitblijven.

Die viel in de 88e minuut door Stefan Kramer die de eindstand bepaalde op 2-2. Er ging duidelijk buitenspel aan vooraf, de scheidsrechter negeerde het vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter. Achteraf bleek de assistent gelijk te hebben.

 

Het is altijd achteraf, de vraag werpt zich op waarom altijd alle 5 toegestane wissels ook echt worden toegepast, het komt het spel niet ten goede en de wissels weten in korte tijd niet een team uit een dal te helpen en gisteren was ook de vraag of de drie laatst gewisselde spelers de wedstrijd niet hadden kunnen uitspelen. Kan zijn dat er blessures bij waren.

 

Zo gaf Quick’20 een zekere zege uit handen en vooral de wijze waarop is niet goed te praten, het lijkt wel of er een zekere druk op de ploeg rust als doelpunten lang uitblijven. Met nog drie duels te gaan bedraagt de voorsprong op nummer twee Hulzense Boys, dat voor de tweede maal op rij verloor, zes punten. Komende zaterdag speelt Quick’20 uit tegen Enter Vooruit, dat 1e staat in de 3e periode met 15 punten uit 6.

 

Quick’20 – ZAC 2-2 (1-0).

40. Lennart Jansink 1-0, 61. Jip Kemna 2-0, 72. Joey Groen 2-1, 88. Stefan Kramer 2-2

 

Foto’s Klik hier

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube