Nieuws

Quick’20 gaat keihard onderuit bij PH

zondag 8 mei 2022 - 1e selectie


De gedoodverfde favoriet voor de titel Quick’20 ging gisteren keihard onderuit bij PH in Almelo en zo is de voorsprong op Hulzense boys in 8 opeenvolgende duels geslonken van 10 naar 2 punten. Quick’20 haalde de laatste acht duels 12 punten en Hulzense Boys 20.

 

In de voorbeschouwing staat al dat de resultaten van de duels op 7, 10 en 14 mei wel eens cruciaal kunnen worden in de strijd om het kampioenschap van de 2e Klasse H Zaterdag. Nou de kop is er af en Hulzense Boys won en Quick’20 verloor de eerste van de drie in 8 dagen tijd.

 

“PH-trainer Bjorn Hodes: “Een verdiende winst, dat vond trainer René Nijhuis van Quick ook. Zij vonden aan de bal op onze helft telkens niet de oplossing. Wij verzetten gigantisch veel werk en scoorden op de juiste momenten.”

 

Dit kan wel zo zijn, Quick’20 had voldoende mogelijkheden om te winnen en had zeker in de eerste helft veel pech toen tweemaal de bal de lat raakte en de keeper van PH geluk had. De eerste 20 minuten waren voor Quick’20, daarna kwam PH onder de druk uit en was het beter dan Quick’20 dat wel in de 17e minuut het eerste doelpunt scoorde. Doelman Maarten Meijer gooide de bal fraai uit naar linksback Joris Snijders die vrij mocht opkomen en de bal voorzette op Jip Kemna die de 0-1 maakte.

In de 29e minuut maakte PH gelijk en het doelpunt leek houdbaar, vlak voor rust kwam PH op 2-1 en in de 45e minuut ging Jesse Kip alleen op de doelman af, zijn schot werd geblokt met de voet. Zo werd er gerust met 2-1 voor PH.

 

Na de rust probeerde Quick’20 van alles om de gelijkmaker te forceren, het mocht niet baten. Het spel was over de hele wedstrijd vaak te onsamenhangend en veel spelers haalden niet hun normale niveau. PH probeerde gebruik te maken van de ruimte die het kreeg en was een paar keer dichtbij de 3-1. Toch was het Quick’20 dat op 2-2 kwam na een toegekende strafschop wegens het onderuit halen van Jip Kemna. Tot ieders verrassing nam Joris Snijders de penalty en hij deed dat keurig door de bal in de rechter benedenhoek tussen de palen te schieten in de 75e minuut, 2-2.

 

Er waren intussen meerdere spelers gewisseld bij Quick’20 ook dat leverde niet het gewenste slotoffensief op. Toen iedereen zich al had verzoend met een gelijke eindstand trok PH nog eenmaal ten aanval en bezorgde Lennart Mannes de Almeloërs de winst door de 3-2 te maken uit een ware scrimmage voor het Quick-doel..

Na afloop kreeg Jip Kemna zijn 2e gele kaart en dus rood wegens opmerkingen naar de scheidsrechter.

 

Het wordt er voor Quick’20 zo niet beter op want Jesse Kip viel vlak voor tijd geblesseerd uit en het lijkt erop dat hij voor de 2e keer lange tijd niet mee kan doen. Ook viel Tim Zwienenberg geblesseerd uit en zal waarschijnlijk voorlopig ook niet meedoen.

 

Er werd tot 8 duels geleden steeds geschreven: het is niet de vraag of, maar wanneer Quick’20 kampioen wordt. Nu kan de vraag worden gesteld of de 1e prijs wel wordt gewonnen. Quick’20 heeft wel de 1e periode gewonnen, maar volgens de statistieken is dat vaak niet de gelukkigste.

 

Niet wanhopen natuurlijk, wel zal er meer gebracht moeten worden in het veld. Als het dan niet helemaal loopt moet de bezieling wel optimaal zijn om een goed resultaat neer te zetten en daar schort het momenteel wel aan. Voor elkaar door het vuur gaan kan wonderen doen.
Quick’20 had een brede selectie en elke wissel was geen verzwakking, in de slotfase van de competitie zal er door veel hardnekkige blessures meer dan ooit een beroep moeten worden gedaan op het O-23 team dat zich al heeft gehandhaafd in de 1e Divisie.

 

Aanstaande dinsdag komt WVF uit Zwolle naar Oldenzaal en dat team verloor op 5 maart thuis met 0-2 van Quick’20, daarna zette het een prachtige serie neer met 21 punten uit 9, waarvan zesmaal winst en drie gelijke spelen en geen enkele nederlaag.

Quick’20 kan zich dus voorbereiden op een zeer zwaar duel.

 

PH – Quick’20 3-2 (2-1).

24. Jip Kemna 0-1, 36. en 45. Rick Droste 1-1 en 2-1, 75. Joris Snijders 2-2 (penalty),90. Lennart Mannes 3-2.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube