Nieuws

Jesse Kip scoort driemaal voor Quick’20

zondag 1 mei 2022 - 1e selectie


Jesse Kip was eerst geblesseerd dit jaar en toen hij weer meespeelde wist hij lang niet te scoren. Gisteren kon hij eindelijk weer juichen voor zijn eigen doelpunten en hij scoorde niet één keer, nee hij nam de totale productie van drie goals voor zijn rekening.

 

Een prachtige stimulans voor de komende zes duels als je een behoorlijke tijd “droog” hebt gestaan.

 

Quick’20 begon zeer aanvallend tegen het stug verdedigende IJVV. In de 2e en 4e minuut kregen Lennart Jansink en Jesse Kip al kleine kansen en in de 14e minuut nam Lennart de bal keurig aan na een mooie dieptepass van Ryan Snelders, hij scoorde net niet. Uit de kansen die er wel degelijk waren haalde Quick’20 geen rendement en leek het de rust in te gaan met een blanco stand.

Vijf minuten voor rust sloeg Quick’20 toch toe met twee doelpunten in één minuut. De 1-0 scoorde Jesse Kip na een voorzet van Tim Zwienenberg en daarna een wonderschone assist van Jip Kemna. In de 42e minuut volgde de 2-0 na een voorzet van Lennart die Jesse intikte zoals het een echte spits past. Vlak voor rust kreeg IJVV een niet te missen kans, gelukkig voor Quick’20 ging de bal naast het doel. Zo was de ruststand 2-0.

 

Ook in de tweede helft was Quick’20 de voetballende ploeg en kreeg IJVV weinig mogelijkheden, wel probeerde de tegenstander nu wat meer op de helft van de thuisclub te spelen en in de 66e minuut verscheen een aanvaller van IJVV zo uit het niets voor doelman Maarten Meijer die prima redde. De 3-0 werd met spanning tegemoet gezien, want een 2-1 kan het spelbeeld zo veranderen. In de 70e minuut verschalkte Jip op schitterende wijze 2 tegenstanders en uit de draai werd zijn schot tot corner verwerkt en in de 77e minuut had Jesse een kleine kans op de 3-0.

 

Het werd toch 2-1 door een corner van de nummer 14 van IJVV, van der Veen, die in de 2e helft inviel en liet zien dat hij als routinier veel voor zijn ploeg betekent. In de 84e minuut scoorde Jesse Kip zijn derde goal uit een voorzet van Tim Zwienenberg en zo won Quick’20 dik verdiend met 3-1.

 

Door deze overwinning en de winst van Hulzense Boys houdt Quick’20 daarop een voorsprong van vijf punten met nog 6 wedstrijden te gaan.

 

Quick’20 – IJVV 3-1 (2-0).

41. en 42. Jesse Kip 1-0 en 2-0, 80. van der Veen 2-1, 84. Jesse Kip 3-1.

 

Foto’s klik hier

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube