Nieuws

Quick’20 beslist wedstrijd al binnen 30 minuten

zondag 24 april 2022 - 1e selectie


Quick’20 heeft de smaak weer te pakken, niet alleen van het winnen, tevens ook van goed voetbal, vooral in de eerste helft. De Oldenzalers, gesteund door de trouwe supporters, waarvan 25 op de fiets, trokken vanaf het eerste fluitsignaal ten aanval en zetten Sparta onder zware druk.

 

Een schot van Lennart Jansink was nog te redden voor de keeper van Sparta en op een goede lage voorzet van Joris Snijders reageerden de voorwaartsen niet efficiënt genoeg. In de 10e minuut was het wel raak toen Jip Kemna op de rand en hoek van het zestienmetergebied de bal keurig en onhoudbaar in de andere hoek krulde, 0-1.

Twee minuten later verdween de corner van weer Jip Kemna in eén keer in de verste hoek van het doel, of de wind ermee had te maken, of iedereen miste de bal gewoon, die draaide er gewoon in, 0-2. Kort daarna waren er opnieuw twee goed kansen op goals, die niet werden benut. De doelpuntenmachine stopte voor rust nog niet, want na een assist van Mike Tanke kopte de volledig vrijstaande Tim Zwienenberg de 0-3 in.

Sparta E. kreeg pas in de 44e minuut de eerste kleine kans op een doelpunt. Die ploeg verdient wel een compliment voor de wijze waarop het speelde tegen Quick’20. Niet vol voor het doel gaan liggen, nee ook zelf proberen te voetballen. En daarmee was Quick’20 wel blij want tegen voetballende tegenstanders komt het zelf beter uit de verf.

 

Direct na rust raakte Sparta E. de paal en even later verdween de bal bijna in het doel achter keeper Maarten Meijer. Het geluk ontbrak daarbij, het was eenzelfde soort schot als waaruit het eerste doelpunt van Quick’20 viel, alleen ging de bal nu net voorlangs het doel. In de tweede helft ging het meer gelijk op en Sparta bleef voetballen, Quick’20 daarentegen schiep zich wel vele kansen om de voorsprong minimaal te verdubbelen. Zeker vier honderd procent kansen werden om “zeep” geholpen en dat is niet gelogen.

Jesse Kip eenmaal en Jip Kemna tweemaal misten alleen voor de keeper. Het was Frank Eulderink gegund dat hij als invaller in de 88e minuut de 0-4 zou maken. Hij nam de bal prachtig aan en liet zijn tegenspeler en de keeper vertwijfeld achter en had de bal voor het intikken. Het beslissende zetje was te zacht om over de lijn te gaan, de bal kon net voor de doellijn door een verdediger worden gekeerd.

 

Zo won Quick’20 ruim van Sparta, de score had veel hoger kunnen en moeten zijn. En het belangrijkste in het vervolg van de competitie met nog zeven wedstrijden te gaan, is dat ook tegen alleen verdedigende en fysiek sterke teams een modus wordt gevonden om ook daarvan te winnen door voldoende kansen te creëren en die dan ook te benutten om de drie punten binnen te halen.

 

Sparta Enschede – Quick’20 0-3 (0-3).

14. Kemna 0-1, 16. Kemna 0-2, 29. Zwienenberg 0-3.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube