Nieuws

BoesCoolFit 2022 weer groot succes

vrijdag 22 april 2022 - Algemeen


Sporten is leuk, spannend en gezond!

Afgelopen maart/april hebben wij weer twee groepen enthousiaste kinderen training gegeven in het kader van het naschoolse sportkennismakingsprogramma BoesCoolFit. Inge Tijink had een groep meiden tussen de 10 en 12 jaar en Engin Demir had een groep tussen de 5 en 7 jaar.

Dat bewegen gezond is hoeven wij niet te vertellen, dat is algemeen bekend. De beweegnorm voor jongen kinderen is één uur intensief bewegen per dag. Een hoop kinderen in Nederland halen die norm niet waardoor de kans op overgewicht en een ongezonde levensstijl toeneemt. Natuurlijk is gezonde voeding en regelmatig eten ook van grote invloed op je gezondheid en conditie. De leerprestaties van kinderen met een goede conditie zijn ook beter dan de leerprestaties van kinderen met een matige of slechte conditie. Een ander belangrijk aspect van sporten bij een club is dat je er andere vriendjes leert kennen en dat je samen plezier kunt beleven aan bewegen. Je leert samen doelen stellen en een prestatie neerzetten waardoor je vaardigheden ontwikkelt die je ook in het dagelijkse leven hard nodig hebt.

Aan het einde van de cursus hebben alle kinderen een officieel diploma ontvangen. Leuk toch! En… we hebben naar aanleiding van de cursussen al weer wat aanmeldingen!

Inge Tijink en Engin Demir bedankt!

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube