Nieuws

Quick’20 lijdt verdiende eerste nederlaag

zondag 10 april 2022 - 1e selectie


Quick’20 is na gisteren niet langer de ongenaakbare koploper. Het bezet nog wel plek 1, de voorsprong op nummer 2 Hulzense Boys is in 4 weken geslonken van 10 naar 3 punten. Na 3 gelijke spelen werd tegen Den Ham de 1e nederlaag geleden en Hulzense Boys maakte geen fout en won voor de 3e keer in 4 weken na het gelijke spel van vorige week bij Quick’20.

 

Was de 1e nederlaag te voorzien? Te constateren is dat Quick’20 al weken moeite heeft het dominante spel van weleer op de mat te leggen. Bij WVF en Be Quick’28 uit waren al wat scheurtjes zichtbaar, toen was Quick’20 uiteindelijk de betere met bij vlagen goed combinatievoetbal, vooral bij Be Quick’28. Twee van de drie gelijke spelen tegen ASC’62 thuis en De Esch uit waren niet voorspeld en toen werd er niet goed gespeeld. Tegen Hulzense Boys kwam Quick’20 nog met de schrik vrij.

 

Op de nederlaag tegen Den Ham was niets af te dingen. Op het eerste kwartier na was een overwinning van de thuisclub in zicht. Quick’20 kwam prima uit de startblokken en haalde in de beginfase haar oude goede spelniveau. De eerste aanval van Den Ham ging voorlangs het Quick-doel. In de 12e minuut kwam Quick’20 op 0-1 na een uitstekende aanval, die de sterk spelende Lennart Jansink doeltreffend afrondde.

Het leek dat Quick’20 de wedstrijd gemakkelijk ging vervolgen, maar schijn bedroog. Wat er over de ploeg kroop, wie weet het, maar er werd angstig gevoetbald en Den Ham wist wel raad met de geboden ruimte en Nick Buitenhuis scoorde de 1-1 met een schitterend doelpunt, zijn honderdste voor Den Ham. Daarna kreeg de thuisclub een niet te missen kans op de 2-1, maar de bal werd alleen voor de keeper hopeloos naast geschoten.

 

Na de rust begon Quick’20 ook goed en schoot Jesse Kip uit de draai net over. De spelvreugde was van korte duur want via Michel Schurink in de 60e en Luuk Kuiper in de 66e minuut liep Den Ham uit naar een 3-1 voorsprong en had het nog de kans op 4-1.

Quick’20 kwam terug in de wedstrijd in de 70e minuut toen Frank Eulderink in kansrijke positie onderuit werd gehaald in het strafschopgebied. Tim Zwienenberg benutte de strafschop feilloos, 3-2. Den Ham was niet onder de indruk en kreeg meerdere kansen op 4-2 of meer. Doelman Maarten Meijer van Quick’20 had het 2e doelpunt misschien kunnen voorkomen, verder was hij met talloze goede reddingen een goed slot op de deur.

 

De hele wedstrijd werd wel tweemaal ontsierd door felle hagelbuien, de partij ging wel verder en het fysiek sterkere Den Ham liet zien dat het vast van plan was de koploper de eerste nederlaag toe brengen. Voor de thuisclub werd het in blessuretijd nog tweemaal Spaans benauwd toen Quick’20 2 prachtige kansen niet verzilverde.

 

Zo won het team van Walter Weghorst uiteindelijk verdiend en mag Quick’20 zich afvragen wat er moet veranderen om weer in het oude spelritme te komen van de eerste 13 duels en vooral om weer drie punten per wedstrijd te halen. De inzet is er wel maar het ontbreekt aan een speler die het team op sleeptouw kan nemen en wat meer spelers zouden de grenzen van het toelaatbare mogen opzoeken.

 

Misschien is het voordeel van de nederlaag wel dat dat de last van het niet te kunnen verliezen nu weg is en dat er wat onbevangener in het vervolg van de competitie wordt gespeeld, te beginnen aanstaande zaterdag thuis tegen nummer laatst Be Quick Z.

 

 

Den Ham – Quick’20 3-2 (1-1).
12. Kemna 0-1, 26. Buitenhuis 1-1, 60. Schurink 2-1, 66. Kuiper 3-1, 71. Zwienenberg 3-2.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube